Afsluiting van je schooltijd, sommige dingen herinner ik mij nu nog.
Dat was voor mij op vrijdag 13 mei, de dag na Hemelvaart, havo examen Engels. Tekst verklaren vond ik lastig, met oefenen alleen onvoldoendes gehaald. Nog steeds geen heel hoog cijfer, maar toch hoger dan anders.
Later de Pabo, het eerste jaar die de 4-jarige opleiding had voltooit. En op 11 mei diploma-uitreiking, de eerste groep van ons jaar.

Als juf in mei met groep 8 op kamp. Schoolverlaters dagen heette dat.
Daarna volop aan de slag met de musical, normaal alleen groep 7, maar nu ook met groep 8. Niet alleen omdat het een combinatiegroep was, maar het schooljaar ervoor was er geen musical geweest door ziekte van de meester.

Hoe anders is het nu? Mijlpalen die stil voorbij gaan. Examens die niet doorgaan, basisscholen die wel weer open mogen vanaf 11 mei. Maar er gelden nog steeds allerlei beperkingen.

 

Voorkom negatieve gevoelens over de afsluiting van je schooltijd

 

Ben jij heel erg verdrietig dat het kamp of de musical niet doorgaan? Of had jij zo hard geblokt voor je examens dat je teleurgesteld bent dat alle voor niets is geweest? Misschien ben jij wel boos omdat alles anders loopt dan je had gedacht.

Je kunt dat zo voelen, of als ouder merken dat je kind zich zo voelt. Nu kun je kiezen wat je hiermee gaat doen. De eerste keus is je vastbijten in je verdriet, teleurstelling of boosheid en de rest van je leven er last van houden. Of je kiest ervoor om je verdriet, de teleurstelling of boosheid te verwerken, zodat je er geen last meer van hebt.

 

Wil jij toch fijn terugkijken op een schooltijd? Los dan je emoties op!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

De hele serie blogs rond het Corona virus vind je als E-book en in dit overzicht.