Altijd maar hoofdpijn, eigenlijk was migraine een beter woord. Jarenlang heb ik er last van gehad. En omdat ik wist dat mijn moeder hier ook last van had, dacht ik dat ik erfelijk belast was.
Totdat ik er achter kwam dat ontspanning veel scheelt, niet te veel hooi op mijn vork nemen.
Maar dan moet je ook wel wat gedragspatronen veranderen, die er soms al jaren inzitten. Toch is dat de moeite waard.

Toen ik dat na lange tijd een keer niet deed, merkte ik het gelijk, weer een keer hoofdpijn. Dus de inspiratie voor een nieuwe blog kreeg ik op een presenteerblaadje aangereikt.

 

Oorzaken van altijd maar hoofdpijn

 

Er kan natuurlijk altijd een medische reden zijn. Na een hersenschudding bijvoorbeeld, kun je tijdelijk meer last van hoofdpijn hebben. Je lichaam zegt dan dat je rust mag nemen. En uit ervaring weet ik dat je dit beter kunt doen, want anders heb je er alleen maar langer last van. Soms ligt de oorzaak ergens anders, is er sprake van een ziekte. Als dat is uitgesloten, kun je verder kijken naar de achterliggende reden.

Sommige vrouwen hebben hoofdpijn tijdens de menstruatie.
Of je hebt hoofdpijn als je in een drukke ruimte bent geweest, met veel geluiden en/of mensen, veel of fel licht.
Of als je ingespannen hebt gewerkt. Dan kun je het misschien wel elke dag of elk weekend hebben.

In deze gevallen kun je de oorzaak goed aanpakken als je gaat aan de slag met wat je voelt en waarneemt in je lichaam. Hoe jij reageert in die situatie.
Als het meer gerelateerd is aan ingespannen werken of te veel willen doen, kun je meer rust pauzes inlassen. Dat is niet altijd een mogelijkheid, dat was het voor mij niet in de week waarin ik deze blog schrijf. En ja, dan val ik weer in een oud gedragspatroon, dat ik eerst moet zorgen dat het werk af is. In dit geval komt het doordat mijn agenda ineens voller stond, terwijl ik slechts een week ergens online toegang toe heb. Oeps, dus toch maar echt even rust nemen vanmiddag.

 

Ga jij de echte oorzaak van je hoofdpijn oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.
Of speelt bij jou meer jezelf accepteren na een ongeluk?

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.