Beginnen met EFT, dat was voor mij iets waar ik sceptisch over was. Want zou Emotional Freedom Techniques mij echt gaan helpen? Ik had jaren bij een psycholoog gelopen en toch nog te veel onverwerkte zaken om verder te kunnen om van een nieuwe functie een succes te maken.
Vrijdag de eerste sessie en maandag op vakantie naar zee. En daar merkte ik al dat ik gemakkelijker door mijn neus kon ademhalen en makkelijker een stuk over het strand kon lopen. WOW, dat smaakte naar meer.

 

Beginnen met EFT

 

Die eerste sessie klopten we ook op de zijkant van de handpalm. Met het zinnetje “Ik accepteer mij helemaal.”
Nou nee, eigenlijk dus niet echt, merkte ik. Het was een zinnetje dat ik niet zo gemakkelijk uit mijn mond kon krijgen. Het klonk aarzelend en ik haperde wat. Kennelijk was er toch wel iets waardoor ik mijzelf niet voor de volle 100% accepteerde.

Dit zinnetje werd ook wel wat veranderd. Aangevuld met iets wat ik genoemd had dat er speelde. Een paar jaar later weet ik de precieze onderwerpen van toen niet meer.
Als ik terugkijk naar de huiswerkzinnen van de keer erna, zal het iets geweest zijn als “Ik accepteer mijzelf ook als ik pijn heb.” Of bang of verdriet in plaats van het woord pijn.

Ook als je bij mij komt is het zinnetje van acceptatie het begin. We kloppen hierop als we een rondje gaan kloppen om de emotie los te halen en af te voeren.
Dit doen we om aan te geven dat we erkennen dat die emotie er is en dat deze er mag zijn. Tijdens het kloppen laat je de nare gevoelens nog een keer toe. Om ze gelijk af te voeren en er geen last meer van te hebben. Net zolang dat je niets in je lichaam voelt reageren als je de zin uitspreekt.
Het kan altijd zijn dat je daarna emoties voelt bij variaties op de zin waarmee we geklopt hebben. Dan pak je die op dezelfde wijze aan.

 

 

Ook jij kunt vandaag aan de slag gaan met EFT

 

In deze video laat ik zien waar je precies klopt en hoe je het zinnetje uitspreekt.

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, en waar deze blog over gaat, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Wil je meer weten over de techniek die ik jou leer? Klik dan hier. Let op, ik werk ook met andere technieken. Net wat op het moment van onze afspraak het beste is voor jou!

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.