Beginnen met EFT, dat was voor mij iets waar ik sceptisch over was. Want zou Emotional Freedom Techniques mij echt gaan helpen? Ik had jaren bij een psycholoog gelopen en toch nog te veel onverwerkte zaken om verder te kunnen om van een nieuwe functie een succes te maken.
Vrijdag de eerste sessie en maandag op vakantie naar zee. En daar merkte ik al dat ik gemakkelijker door mijn neus kon ademhalen en makkelijker een stuk over het strand kon lopen. WOW, dat smaakte naar meer.

 

Beginnen met EFT

 

Die eerste sessie klopten we ook op de zijkant van de handpalm. Met het zinnetje “Ik accepteer mij helemaal.”
Nou nee, eigenlijk dus niet echt, merkte ik. Het was een zinnetje dat ik niet zo gemakkelijk uit mijn mond kon krijgen. Het klonk aarzelend en ik haperde wat. Kennelijk was er toch wel iets waardoor ik mijzelf niet voor de volle 100% accepteerde.

Dit zinnetje werd ook wel wat veranderd. Aangevuld met iets wat ik genoemd had dat er speelde. Een paar jaar later weet ik de precieze onderwerpen van toen niet meer.
Als ik terugkijk naar de huiswerkzinnen van de keer erna, zal het iets geweest zijn als “Ik accepteer mijzelf ook als ik pijn heb.” Of bang of verdriet in plaats van het woord pijn.

Ook als je bij mij komt is het zinnetje van acceptatie het begin. We kloppen hierop als we een rondje gaan kloppen om de emotie los te halen en af te voeren.
Dit doen we om aan te geven dat we erkennen dat die emotie er is en dat deze er mag zijn. Tijdens het kloppen laat je de nare gevoelens nog een keer toe. Om ze gelijk af te voeren en er geen last meer van te hebben. Net zolang dat je niets in je lichaam voelt reageren als je de zin uitspreekt.
Het kan altijd zijn dat je daarna emoties voelt bij variaties op de zin waarmee we geklopt hebben. Dan pak je die op dezelfde wijze aan.

 

 

Ook jij kunt vandaag aan de slag gaan met EFT

 

Je kunt kiezen om zelf aan de slag te gaan met mijn E-book.
Misschien wil je eerst iets meer weten over hoe ik in de praktijk werk.
Ik heb verschillende blogs geschreven over EFT. Deze blog is er een uit een serie van vier waarin ik de basis uitleg. De andere drie zijn: Emotional Freedom Techniques kloppunten en Meridiaanpunten bij EFT en Zinnen Emotional Freedom Techniques. Je kunt het bij veel dingen gebruiken, de voorbeelden vind je in het gedeelte Emotional Freedom Techniques van mijn blogpagina.
Mogelijk heb je een andere vraag of wil je eerst contact hebben. Een telefonische kennismaking van 10 minuten is gratis en vrijblijvend.