Burn-out en leidinggevende is een blog voor medewerkers die promotie hebben gehad doordat ze goed waren in hun uitvoerende werkzaamheden. Leiding geven, je hebt het niet geleerd als medewerker. Je was goed in je werk en dan krijg je promotie, je moet ineens mensen aansturen, maar dat heb je nooit geleerd.
Twijfels, onzekerheid, niet goed een beslissing durven te nemen. Want je was eerst nog gewoon een van de mensen uit diezelfde groep.
Je kunt dan zo onder druk komen te staan, dat het je allemaal te veel wordt.

Zelf heb ik vooral als vrijwilligster leiding gegeven. Alleen had ik wel door mijn opleiding genoeg bagage om hiermee om te kunnen gaan. Hierdoor kon en durfde ik beslissingen te nemen. Maar ik heb ook leidinggevenden gehad die deze bagage niet hadden en gezien welke uitwerking dat heeft op de werkvloer.

 

Burn-out en leidinggevende

 

Als jij ineens leiding moet geven aan mensen, heb je een heel andere rol dan wanneer je alleen maar uitvoerend op de werkvloer actief bent. Je bent niet meer alleen voor je eigen werk verantwoordelijk. Dan ben je ook ineens verantwoordelijk voor het werk van een aantal andere mensen. Misschien wel mensen met wie je eerst samen een team vormde. Dan is het ook voor hen wennen, want je bent ineens niet meer een van hun.

Hierdoor kun je tegen verschillende zaken aanlopen. Een daarvan kan zijn dat je geen beslissingen durft te nemen, want je weet hoe er gedacht wordt over bepaalde besluiten uit het verleden. Je wilt niet buiten de groep vallen of minder geliefd worden. Maar het kan ook zijn dat je helemaal niet hebt geleerd hoe je anderen kunt aansturen of beslissingen moet nemen.

Dit kan voor jou zoveel druk geven, dat het op een bepaald moment niet meer goed gaat met jou. Alleen al doordat er twijfels of angsten ontstaan die jou blokkeren. Of doordat je merkt dat je besluiten niet goed vallen bij de mensen die je aanstuurt. Of dat het moeilijker of ingewikkelder is dan je dacht.
Maar ja, boven jou staat nog steeds een leidinggevende die van jou bepaalde dingen verwacht. Dat jij je werk nu net zo goed doet als toen je nog gewoon op de werkvloer actief was.
En je merkt dat het niet lekker loopt. Mensen willen dat jij op tijd een knoop doorhakt. Of ze laten merken dat ze niet tevreden zijn met jouw handelwijze.

 

Aan de slag met je eigen onzekerheden

 

Als jij die combinatie van burn-out en leidinggevende herkent, kun je binnen het bedrijf waar je werkt vragen om bijscholing. Bedrijven kennen een persoonlijk ontwikkelingsplan. Zeker als je promotie hebt gemaakt, kun je verzoeken of je trainingen op het gebied van leidinggeven mag volgen.

Je kunt zelf aan de slag gaan met je eigen emoties en gevoelens over je onzekerheid. Hieronder enkele voorbeeldzinnen die je zou kunnen gebruiken. je kunt deze aanpassen naar je eigen situatie. Soms kun je door een woord te veranderen een veel sterkere reactie voelen in je lichaam.

  • Ik ben onzeker.
  • Ik durf / kan / wil geen beslissing te nemen.
  • Ze vinden mij niet meer aardig / Ze moeten mij aardig vinden.
  • Ik moet het goed doen.
  • Ik kan het niet / ik heb dit nooit geleerd.

 

Het probleem burn-out en leidinggevende oplossen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.