Daarom help je elkaar, het geeft jou en de ander een goed gevoel.

Ik was laatst bij iemand die een steen had waarvan ze de naam niet wist. Ze vroeg of ik de naam wist. Ik kwam niet verder dan het vermoeden dat dit een Jaspis soort was. Maar ja, daar zijn vele soorten van. Nu heb ik een klein boekje met de afbeeldingen van 240 stenen. Dus ik zei dat ik het boekje de week erop mee zou nemen.
De week erna het boekje in mijn tas gedaan. En het neergelegd zodat ze terwijl ik er was voor andere dingen kon zoeken. Helaas, de steen stond er niet in.

Toen ik wegging, bedankte ze mij dat ik er aan had gedacht om dat boekje mee te nemen. Voor mij logisch, wat ik beloof, dat doe ik. En het is een kleine moeite om even mee te nemen.
Voor haar was het iets dat juist heel waardevol was, en ze vond het fijn dat ik er aan had gedacht.

 

Daarom help je elkaar

 

Ik ken mensen die een ander geen hulp geven. Omdat ze bang zijn dat ze dan altijd iedereen moeten helpen en nooit “nee” mogen zeggen als het niet uitkomt.
Ik ken ook mensen die bang zijn om hulp te vragen. Of die hulp weigeren als het hun wordt aangeboden. Ze verwachten dat zij de ander dan ook moeten helpen als die hulp nodig heeft.

Je doet jezelf en de ander dan tekort. Uit onderzoeken blijkt dat je gelukkig wordt als je een ander helpt. En de ander wordt gelukkig van de hulp. Het werkt dus 2 kanten op, daarom help je elkaar.
Het is niet zwak om hulp te vragen, vind ik. Het laat zien dat jij jezelf kent, dat je weet wat je wel en niet kunt. Daarom vind ik dat juist heel sterk.

 

Wil jij hulp durven vragen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.
Of speelt bij jou meer jezelf accepteren na een ongeluk?