Emotional Freedom Techniques of EFT inzetten bij eetverslaving geeft een blijvend resultaat. Het werkt effectief doordat je de onderliggende reden van je verslaving aan bijvoorbeeld chocolade gaat oplossen. Hierdoor verminder je de behoefte aan chocolade. In deze blog heb ik het over chocolade, mijn zonde. Maar als dat bij jou dropjes of chips, koekjes of nootjes zijn, geen enkel probleem. Het werkt precies hetzelfde.

 

EFT inzetten bij eetverslaving is luisteren naar je lichaam

 

Uiteraard kunnen er ook redenen zijn waarom je lichaam behoefte heeft aan een bepaalde stof die ergens in zit. Bij chocolade kan dat dus zijn omdat je lichaam een te kort heeft aan kalium, koper of chroom. Daarom is luisteren naar je lichaam erg belangrijk. Maar je kunt het een niet los zien van het ander. Je lichaam geeft op deze manier aan dat je ergens een blokkade hebt zitten. Dat je ergens aandacht aan mag schenken, voordat dit een groter fysiek probleem wordt omdat je niet naar deze signalen luistert.

Maar het kan ook zijn dat je op emotioneel of mentaal gebied iets te kort komt. Dat is waar je EFT effectief in kunt zetten, omdat je dan de onderliggende reden gaat oplossen. In dat geval luister je wel naar je lichaam en ga je aan de slag om het probleem op te lossen. Je gaat kijken welke emotionele reden er achter jouw behoefte zit om toch telkens nog een extra stukje chocolade te pakken (of nog 1 dropje of schaaltje chips). Voor je het weet is het op, terwijl je zo vast van plan was om nu niet in een keer alles op te eten.

 

EFT inzetten bij eetverslaving is positieve zinnen maken

 

In de regel wil je bij Emotional Freedom Techniques de dingen die negatief zijn en waar je vanaf wilt te benoemen. Bijvoorbeeld “Ik ben bang voor de hond.” Want je wilt af van je angst voor de hond omdat je daardoor belemmerd wordt. Door met deze zin te beginnen, kom je er achter waardoor je ooit bang bent geworden voor een hond. En als je dat hebt opgelost, merk je misschien dat er nog een vervelende herinnering aan een ontmoeting met een hond zit.

Bij een eetverslaving werkt het juist andersom. Daarom ga je hier juist uit van het positieve effect van de chocolade.
Ga eens kijken waarom je deze behoefte hebt. Welke rol de chocolade speelt, welke plaats het inneemt:

  • Geeft het je troost?
  • Vind je dat je het verdiend hebt?
  • Is het tijd voor jezelf?
  • Geeft het je liefde?
  • Of …………?

Als het eten van chocolade jou troost geeft, kun je hiermee aan de slag. Door te kloppen met het zinnetje “chocolade geef mij troost” kan de reden waarom je behoefte hebt aan troost duidelijk worden. Dan kun je aan de slag met de oorzaak van je behoefte aan troost. Als je die oplost, heb je vanuit emotioneel opzicht geen behoefte meer aan chocolade. Of wat jouw zwakke plek is.

 

EFT inzetten bij eetverslaving

 

Wil jij inzicht krijgen wat bij jou de echte reden is? Of jij op deze manier kunt afkicken?

Vraag dan een gratis telefonische inzichtsessie aan van 20 minuten.