Emotional Freedom Techniques kloppunten, dit zijn de punten die ik tijdens de sessie met jou gebruik. Soms speel ik er ook wat mee, blijf ik langer op een plaats kloppen of sla ik een punt over. Dat voel je vanzelf, als je er wat handiger in bent geworden.
Een sessie kun je zowel in de praktijk als online afspreken.

 

Emotional Freedom Techniques kloppunten die ik gebruik

 

De punten die op de afbeelding staan, gebruik ik.
Zoals je ziet zijn dit punten die je gemakkelijk kunt bereiken. In het gezicht kun je ervoor kiezen om alleen links of rechts te kloppen of juist links en rechts. Bij sommige mensen heeft de ene kant meer effect dan de andere kant, dat kun je uitproberen. Door beide kanten te kloppen, weet je zeker dat je de kant met het meeste effect hebt gebruikt.
Maar ook het wrijven over je armen of in de handen wrijven pas ik toe. Deze hebben ook effect doordat daar veel punten zitten die in een keer geraakt worden.
In veel instructies staat boven op je hoofd kloppen. Ik vind dat zelf geen fijn punt omdat hier ook veel verschillende punten dicht bij elkaar liggen.

Het kan zijn dat je moeite hebt om te kloppen, maar deze punten wel kunt aanraken met je vingers. Ook dan kun je EFT gebruiken, dan werken we daarmee.
Sommige stromingen zeggen dat de therapeut op het lichaam van de klant klopt. Dat is natuurlijk niet mogelijk als we online afspreken. Maar in de praktijk doe ik dat ook niet, ik geef wel aanwijzingen als je naast het kloppunt zit. Je kunt bovendien bij mij afkijken, want ik klop mee. Hierdoor vergroot ik het effect doordat we samen bezig zijn.

 

Emotional = de emoties op de kloppunten

 

Niet elk punt werkt op dezelfde emoties, soms voel jij je misschien ergens schuldig over. Dan klop je wat langer op het punt voor schuldgevoel. Datzelfde geldt voor de punten van angst, verdriet of boosheid. Deze gevoelens kun je vooral opmerken bij de kloppunten.

  • voorhoofd = negatief denken
  • hoek wenkbrauw = angst en verdriet
  • ooghoek = boosheid en wrok
  • onder het oog = dat iets zwaar op je maag ligt
  • op de bovenlip = gevoelens van schaamte
  • op de kin = schuldgevoelens
  • onder het sleutelbeen = angst en verdriet
  • borstbeen = niet eerlijk zijn
  • zijkant ribben = woede

 

Meer over Emotional Freedom Techniques (EFT)

 

In deze video laat ik je de kloppunten zien, een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, en waar deze blog over gaat, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Wil je meer weten over de techniek die ik jou leer? Klik dan hier. Let op, ik werk ook met andere technieken. Net wat op het moment van onze afspraak het beste is voor jou!

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.