Encaustic art

Encaustic art of intuïtief schilderen met bijenwas. Voor als je op zoek bent naar een uniek cadeau.

 

Het ontstaan van mijn werkstukken

 

Dit is een oude techniek die gebruik maakt van natuurlijke bijenwas. Er zijn stiften en blokjes in verschillende kleuren verkrijgbaar. De was smelt ik eerst op een klein strijkijzer en dan strijk ik over speciaal karton. Daarna kan ik accenten leggen door speciale pen met voetjes of de zijkant van het strijkijzer te gebruiken. Daardoor is elk werkstuk uniek, ik kan een werkstuk nooit namaken. Ook al kies ik dezelfde kleuren, het wordt toch anders. Of de afwerking ziet er heel anders uit.

Terwijl ik een kaart strijk, krijg ik een boodschap door uit het universum. Soms kunnen 2 kaarten toevallig wat op elkaar lijken. Doordat de boodschap anders is, wordt het toch heel anders. Kortom, geen enkel werk is hetzelfde. De boodschap die ik doorkrijg, schrijf ik eerst op. Ik ben immers bezig met het strijken van kaarten. Nadat ik de boodschap heb uitgetypt, plak ik die bij het werkstuk.
Vervolgens zijn de werkstukken te koop als dubbele vierkante kaarten of rechthoekige kaarten of als ingelijst werk.

Niet bij elk werkstuk zit een boodschap, dat is bij de ingelijste mandala’s het geval.
Daarnaast zijn er 2 soorten mantra’s. De een is met de teksten van Ho’oponopono, een oud vergevingsritueel uit Hawaï. Op de andere staan boodschappen om met meer liefde naar jezelf te kijken.

 

Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Dan heb je dat nu gevonden!

 

De Mandala’s

 

De mandala’s kosten € 21,00 per stuk. De rode mandala’s die op de foto staan zijn in de aanbieding voor € 17,00. Prijzen zijn inclusief verzendkosten en inclusief btw.

 

Mandala’s 11 cm. doorsnede

 

 

Mandala’s 14 cm. doorsnede

 

Heb je een keuze gemaakt?

Bestel via de contactpagina

Zoek je een boodschap?

Kijk dan hier

Wil je een mantra hebben?

Kijk dan hier