Energie in je vingers, want in je hele hand zit energie.
Je vingers hebben eigenlijk het effect van een batterij. De vingertoppen van dezelfde vinger stoot elkaar af, maar combineer je een vinger met je duim, dan is dat niet het geval.
Probeer het maar eens tegen een witte achtergrond. Breng langzaam de toppen van je wijsvingers naar elkaar en voel en kijk wat er gebeurt.
Doe daarna hetzelfde door je duim en een wijsvinger naar elkaar toe te brengen. Voel je verschil?

 

Energie in je vingers gebruiken

 

Door de werking tussen de polen of verschillende vingers te gebruiken, kun je het helende proces in je lichaam in gang zetten. Dat is precies wat ik doe wanneer ik de middelvinger van je rechterhand behandel.
In je middelvinger zit alles opgeslagen vanaf de geboorte tot nu. Je kunt voelen waar nog opgeslagen emoties zitten. Je kunt dan een bobbeltje voelen aan de zijkant van de vinger aan de kant van de pink.
Door hier stevige druk op uit te oefenen, kunnen de emoties oplossen. De druk geef ik met mijn duim op het bobbeltje en met mijn wijsvinger aan de andere kant van jouw vinger. De energie stroomt dan van de ene pool naar de andere pool.
Als het opgelost is, ga ik met mijn vingers naar de top van je vinger en knijp ik in je nagel en zeg dat je nu alles hebt losgelaten.

Je hele leven in één vinger, afhankelijk van je leeftijd, kan dat best lang zijn. Hoe weet je dan op welke leeftijd er iets aan de hand was?
Hiervoor zijn enkele meetpunten die ik kan gebruiken. Bij de verbinding met de hand, is het je geboorte. Tot aan het eerste gewricht dat je vanaf je hand tegenkomt, zijn de eerste 15 jaar van je leven. De rest van je leven zit tot aan je vingertop.

 

Zelf de energie ervaren

 

Als je wilt, kun je de energie in je vingers zelf uitproberen. Ik raad je wel aan om eerst je nagels te knippen. Je gaat immers stevig drukken met de top van je linker duim om te voelen of je ergens een hele kleine, onderhuidse verdikking voelt. Als je een plekje gevonden hebt, zet je de top van je linker wijsvinger tegenover de top van je duim. Als je merkt dat het lang genoeg is, glij je met je vingers over je vinger en knijp je in je nagel. Zeg dan tegen jezelf dat de emoties zijn opgelost.

Voel je tranen komen, laat ze lekker stromen.
Bij mij kwamen de eerste keer ook heel veel tranen er uit van het vierjarige meisje waarvan oma was overleden. De oma bij wie ik graag logeerde, met wie ik koekjes bakte en leuke dingen deed. Toen het over was, voelde ik de opluchting en ruimte in mijn lichaam.

Het kan zijn dat je dit nog een keer mag herhalen. Ga maar voelen of het bobbeltje er nog zit.

 

Durf jij jouw emoties te voelen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Mijn andere blogs over de energie van de handen vind je hier.