Goede voornemens volhouden kan voor sommige mensen best lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat iedereen zegt dat ze nu toch echt eindelijk eens moeten ….. in 2020. Om hier vanaf te zijn, neem jij je voor om in het nieuwe jaar met een slechte gewoonte te stoppen of een goede gewoonte aan te leren. Klinkt heel logisch, alleen het lukt niet.
Wat is er dan aan de hand? Je hebt in je hoofd bedacht dat je de anderen dan maar hun zin wilt geven. Alleen is dat geen beslissing die jij vanuit je gevoel hebt genomen. Iets wat voor jou echt goed voelt en wat je vanuit je hart wilt gaan doen. En dan wordt het lastig om vol te houden.

 

Wel je goede voornemens volhouden

 

Ergens zul je misschien diep in je hart wel erkennen dat de mensen die jou het advies gegeven hebben wel gelijk hebben. Je weet dat het voor jouw gezondheid beter is om te stoppen met roken, meer te sporten of wat dan ook. En dat ze het beste met jou voor hebben.
Een andere reden kan zijn dat je toch altijd wel doet wat iemand tegen jou zegt. Of dat de adviezen van iemand altijd goed bedoeld zijn.
Maar ja ….. ergens sta je er niet zelf voor de volle 100% achter, is er nog wat twijfel. Wil je het dus eigenlijk niet vanuit je hart.

Nu kun je na een week of zo de handdoek in de ring gooien en het opgeven. Je kunt ook beginnen als de lente komt of na je verjaardag. Niemand zegt dat goede voornemens alleen op 1 januari moeten ingaan.

Nieuw gedrag zit pas echt in jouw systeem als je het 30 dagen lang dagelijks hebt gedaan. En natuurlijk is het iets wat jij jouzelf ook echt gunt om te doen.

 

Drempels weghalen

 

Ga voor je aan de slag gaat eerst eens de blokkades in jezelf oplossen. Ga om te beginnen eens voelen wat de reden is waarom jij bijvoorbeeld er niets voor voelt om te gaan sporten.
Is het omdat anderen zeggen dat het beter voor gezondheid is?
Of is het omdat je moeilijk contact maakt en je niet als nieuweling bij een bestaande groep wilt komen? Ben je bang dat je dan buitengesloten wordt?
Uiteraard kan er best een pestkop in een groep zitten, net als vroeger op school. Of dat een andere sport beter bij jou past.
Met balsporten doe je mij geen plezier. Thuis deed de hele familie aan korfbal, ik aan synchroonzwemmen. Als ik kan zwemmen, dan ben ik gelukkig. Kies iets waar jij gelukkig van wordt, dan houd je het makkelijker vol.

 

Ga jij je goede voornemens volhouden?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.
Of speelt bij jou meer jezelf accepteren na een ongeluk?