Je handen vertellen een verhaal, je levensverhaal is namelijk opgeslagen in de middelvinger van je rechterhand.

In februari 2020 heb ik een dag gevolgd over de handen en om de kracht die in mijn handen zit leren gebruiken. Deze kracht zit in de handen van iedereen, dus ook hierbij geldt dat jij jezelf kunt helpen.
En dat gaat eigenlijk verrassend snel. Mijn hand zag er na de behandeling van 1 punt op mijn rechter middelvinger al anders uit. Helaas had ik geen “voor” en “na” foto’s gemaakt om dat te laten zien.

 

Handen vertellen een verhaal, het verhaal veranderen

 

Wie heeft het niet gezien, in het echt of op een foto, een heel rimpelige hand. Waar het vel misschien ook wat los zit. Hoe strak het vel van je hand zit, de rimpels, de vlekjes, je kunt van alles zien.
Mijn vingers van de rechterhand waren eerst behoorlijk rimpelig.

Een mede-cursist ging aan het werk met de middelvinger, een plekje waarop iets gebeurd was toen ik ongeveer 4 jaar oud was. Een enorme huilbui was het gevolg. Want dat was het overlijden van mijn oma, die ik enorm miste.
Daarna zagen de vingers er minder rimpelig uit. En toen ik mijn hand plat op tafel legde, stond het vingertopje van die vinger ook wat anders.

Een heel bijzondere ervaring. Eigenlijk is het niet je handen vertellen een verhaal, maar je middelvinger vertelt je levensverhaal. Vanaf de hand tot de eerste knokkel is de eerste 15 jaar, de rest van de vinger is de rest van je leven. En het vingertopje is nu.

Aan de zijkant van je vinger, naar de pink toe, ga je voelen of je ergens een bobbeltje tegenkomt. Dat zijn onverwerkte emoties. Door druk uit te oefenen, los je dat op. En daarbij voel je van alles gebeuren in je lichaam. Zoals bij mij het verdriet omdat ik mijn oma miste.

 

Ga jij aan de slag met je onverwerkte emoties?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees ook mijn andere blogs over energie van je handen.