Ik accepteer geen beperkingen, dat zie ik veel op Social Media, mensen accepteren niet dat ze die dingen nu niet kunnen doen die ze eigenlijk wilden doen.
Vele activiteiten en evenementen zijn afgelast sinds de regering op 12 maart 2020 maatregelen afkondigde om de verspreiding van het Corona virus tegen te gaan.
Ook ik heb hier mee te maken, een feest is afgelast, vrijwilligerswerk gaat niet door.

Ik kan mij hier wel aan ergeren, maar ik weet uit ervaring dat ik er dan juist meer last van krijg dan dat het minder wordt. Ja, natuurlijk de eerste teleurstelling was er ook bij mij.
Maar omdat ik uit ervaring weet dat ik er meer last van heb als ik er mee bezig blijf, laat ik het los. Ik bedenk wat ik dan wel kan doen met deze onverwachte extra vrije tijd.

Zo was ik absoluut niet in de eerste tijd nadat ik was aangereden. Ik was boos als ik iets leuks niet meer kon doen zoals vroeger. Het gevolg was nog meer pijn. Tot ik er achter kwam dat als ik dat niet deed, ik niet last van pijn had. Pas later kwam ik er achter dat ik er geen last van hoefde te hebben. Toen had ik mijn emoties opgeruimd.

 

Ik accepteer geen beperkingen oplossen

 

Ook hier geldt dat je jouw emoties en gevoelens over dit onderwerp kunt oplossen met Emotional Freedom Techniques (EFT). Iedereen heeft zo zijn eigen redenen waarom hij of zij de beperkingen die zijn opgelegd niet kan of wil accepteren. Je kunt daarom heel goed woorden in de voorbeeldzinnen vervangen door je eigen woorden. In principe kun je geen foute zinnen maken. In je lichaam merk je vanzelf of iets een reactie teweeg brengt of niet. Klop net zo lang op die zin, tot je niets meer voelt reageren in je lichaam.

  • Ik wil / moet / mag niet / kan niet zelf beslissen.
  • Die bemoeizucht van de regering.
  • Ik wil naar het concert / feest / ……..
  • Ik ben zielig omdat ik (niet) ……
  • De maatregelen zijn overdreven. / Ze overdrijven alles.
  • Ik zit nu alleen thuis. / Iedereen blijft weg. / Ik mis mijn vriend(inn)en.

Misschien kun jij wel een veel langere lijst maken. Jij weet immers zelf het beste waarvan jij zegt “Ik accepteer geen beperkingen.”

 

Accepteren dat jij je moet aanpassen

 

Je kunt zelf aan de slag gaan met deze 4 blogs, met video, waarin ik vertel en laat zien hoe je zinnen maakt en wat de kloppunten zijn. Beginnen met EFT en Emotional Freedom Techniques kloppunten en Meridiaanpunten bij EFT en Zinnen Emotional Freedom Techniques.

Je kunt zelf aan de slag gaan met mijn gratis werkboek, daarin geef ik over verschillende thema’s voorbeeldzinnen en ik heb demonstratievideo’s gemaakt.
Wil je meer lezen over hoe ik werk? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.” Ik ben niet alleen therapeut, maar ook ervaringsdeskundige. En nu misschien wel zo handig om te weten, ik werk ook online!
Als je vragen hebt, kun je ze stellen via de contactpagina. Een vrijblijvende telefonische kennismaking van 10 minuten is gratis en vrijblijvend.

Emotional Freedom Techniques is geen vervanging voor acute medische hulp. Het zelf toepassen van deze techniek doe je op eigen verantwoordelijkheid. Leeg je rugzak / Karin Kempel is niet aansprakelijk voor je acties.

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.