Bang voor ziekte, is dat nu met het Corona virus iets dat je echt van jezelf bent of vooral door de berichten in de media?

Ik hoor ook dingen in het nieuws komen waar ik niet niet vrolijk van word. Maar ik weet ook dat als ik bang ben dat mij iets zal gebeuren, ik dat juist aantrek. De wet van de aantrekkingskracht heet dat.
Ik heb alleen wat op was aangevuld, net zoals anders. Als extra alleen een paar blikjes groente, wat ik anders niet in huis heb. Want ik zorg altijd dat ik iets aanvul als het op is.

In de media hoor je hoeveel mensen besmet zijn en het aantal overleden mensen. Niet fijn als het je naasten betreft.
Maar wat is er anders dan bij een gewone griepgolf? Je hoort het nu over verschillende landen gaan, wereldwijd zelfs. Anders sterven er ook mensen, zijn er diverse besmettingen. En ja, ook dan worden de mensen met verminderde weerstand het hardst getroffen.

 

Waarom ik niet bang ben voor ziekte

 

Misschien denk je wel dat ik gemakkelijk praten heb, dat ik niet weet hoe erg ziek zijn is.
Voorjaar 2015 ben ik getroffen door een virus infectie aan de luchtwegen waar ik bijna het hele jaar last ven heb gehouden.
Die zat er al 6 tot 8 weken voor ik echt ziek werd. Ik kon 3 dagen niets eten, wel drinken, en ik moest na 20 minuten op zijn al weer naar bed. Het heeft ruim vier maanden geduurd voor ik weer een hele dag op kon zijn. Lange tijd hield ik last van mijn buik, sommige dingen kon ik niet eten zonder er last van te krijgen. En dan heb ik het over aardappelen, bruin brood en bonen. Niets bijzonders toch?
Maar dat is geweest, in de tussenliggende tijd ben ik niet meer geveld door een griep.

Toch let ook ik nu extra op. Ik doe mijn haar in een staart als ik naar buiten ga. Ook was ik wat vaker mijn handen, bijvoorbeeld als ik boodschappen heb gedaan. Daarnaast zorg ik dat ik genoeg rust neem en voldoende water drink. Verder let ik op dat ik genoeg groente eet, liefst meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Kortom, ik zorg zo goed mogelijk voor mijzelf.

 

Hoef je dan niet bang voor ziekte te zijn?

 

Het is niet te vermijden dat iedereen zich mag schikken naar de adviezen die gegeven worden. Het doel is om slachtoffers te voorkomen.
De richtlijnen voor je persoonlijke hygiëne komen bij elke griepgolf langs. Nieuw is nu de beperking van reizen en het niet doorgaan van evenementen, klein en groot, het thuiswerken als het kan.
Waarom zijn mensen nu dan bang voor ziekte? Het is wereldnieuws, je komt het overal tegen, je kunt er niet omheen. Maar vooral door de maatregelen die er genomen zijn, die anders niet genomen worden bij een griepgolf.

Maar wat als jij je nu overal aan houdt? En in jouw omgeving houdt ook iedereen zich aan de adviezen? Wat als jij dan nog steeds heel erg bang bent om ziek te worden? Ja, dan kun je iets aan die angst doen.
Niet omdat je niet bang mag zijn, maar omdat je nu eenmaal datgene aantrekt waar je bang voor bent. De kracht van je gedachten is onvoorstelbaar groot. Hierdoor zou jij jezelf weleens ziek kunnen denken.

 

Wil jij je angst voor ziekte overwinnen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

De hele serie blogs rond het Corona virus vind je als E-book en in dit overzicht.

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.