Ik houd van mijzelf, iets wat ik jarenlang niet kon zeggen, want ik was juist heel erg streng voor mijzelf. Zo moest ik eerst al het werk afhebben, voor ik wat voor mijzelf mocht doen. Daar zit een stuk opvoeding in, eerst dit en dan pas….
Daarnaast was ik boos op mijzelf. Nadat ik was aangereden, kon ik veel dingen niet meer. Terwijl ze gezegd hadden dat ik volledig hersteld was. Bovendien had ik vaak pijn, baalde ik daar weer stevig van.
Kortom, ik was niet echt lief een aardig voor mijzelf.

 

Ik houd van mijzelf, nu wel

 

Tegenwoordig ben ik veel liever voor mijzelf.
Als iets niet lukt, ben ik niet boos op mijzelf. Wanneer ik dingen wil doen voor mijn bedrijf en ik merk dat ik behoefte heb aan ontspanning, dan doe ik dat. Het werk komt dan wel op een ander moment en dan gaat het ook veel gemakkelijker. Dat geldt ook voor het huishouden.
Natuurlijk heb je in loondienst niet de vrijheid om te zeggen vanmiddag neem ik tijd voor mezelf en het werk komt morgen wel. Maar als je na werktijd nog dingen in huis moet doen, kun je daarvan wel zeggen dat het op een ander moment komt.

Enkele gedachtes om eens bij stil te staan:

  • Wanneer je niet van jezelf houd, accepteer jij jezelf dan wel volledig?
  • Accepteer jij dat je soms even pas op de plaats mag maken?
  • Dat jij soms jezelf op 1 mag zetten?
  • Dat jezelf de enige persoon bent die je hele leven bij jou is?

 

Hoe het komt dat ik nu lief ben voor mijzelf

 

Ik ben pas sinds een aantal jaren lief voor mijzelf. Sinds ik geleerd heb om met mijn emoties om te gaan. Ze niet in te slikken, maar te uiten en toen ook alles wat ik 50 jaar had ingeslikt op te ruimen.
Een extra voordeel is dat ik ook minder streng ben voor anderen, milder ben geworden.

Juist doordat ik ook de overtuigingen los heb gelaten dat ik eerst mijn werk af moest hebben, voor ik wat voor mijzelf mocht doen, kan ik lief zijn voor mijzelf. Ook dat soort gedachten en emoties die daarbij horen heb ik opgelost. Wat zo fijn is met de techniek die ik leerde, is dat ik 50 jaar in een jaar tijd kon opruimen. Natuurlijk ging dat niet vanzelf, maar als je iedere week merkt dat je weer meer kunt, beter in je vel zit, dan smaakt dat naar meer.
En eerlijkheidshalve hielp mijn zelfdiscipline mij om aan de slag te gaan met huiswerk.

 

Wil jij ook weer van jezelf houden?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.
Of speelt bij jou meer jezelf accepteren na een ongeluk?