“Ik sla je verrot!” Heeft de ander echt iets gedaan waardoor je dat zegt? Of heeft de ander iets gedaan dat helemaal niet zo erg is? Dat het voor jou de druppel was die de emmer deed overlopen?
Als je echt heel erg eerlijk naar jezelf kijkt, zal het vaak het laatste zijn.
De gevoelens die bij jou opgeroepen worden, kun je oplossen. Zonder dat je de ander pijn doet. Alleen door de pijn die het nu jou doet, die in jou zit, op te lossen.

Zelf ben ik niet zo extreem dat ik dit zeg. Maar ik heb er jarenlang veel moeite mee gehad als er iets was en ik niet mocht laten merken dat ik het ergens niet mee eens was. Ik moest mij niet aanstellen, net doen alsof er niets was gebeurd of aan de hand was. De gevoelens die ik dan had, kon ik niet met een knip van de vingers veranderen en dat was mijn probleem. Dat een ander zich daaraan ergerde, was niet mijn probleem, maar zijn of haar probleem.

 

Waarom zeg je “Ik sla je verrot.”?

 

Jouw reactie zegt alles over jezelf en niet over de ander. De ander heeft je alleen een spiegel voorgehouden. Eigenlijk mag je daarom “Dank je wel” zeggen, want hierdoor leer jij jezelf weer wat beter kennen. Bovendien heb je nu de kans om de opgeslagen gevoelens te verwerken. Allemaal cadeautjes die je hebt gekregen.

De eerste stap is nu om te gaan voelen waardoor je zo reageert.
Waren er de hele dag al dingen die je hebt ingeslikt? Mensen waartegen je niet durfde uit te vallen?
En was dit iemand tegen wie je dat wel durft? Was het echt iets groots of eigenlijk niets? Zoals bijvoorbeeld een jas die niet is opgehangen of een krant die niet recht is opgevouwen.
Weet die persoon wel wat er eerder is gebeurd? Of kijkt die je totaal verrast aan, snapt er niets van waarom je dit zegt?

 

Wil jij anders met deze gevoelens leren omgaan?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees al mijn blogs over boosheid loslaten.