Invullen voor een ander, hoe vaak doe jij dat of wordt dat voor jou gedaan? Ik ervaar nog vaak dat mensen uitgaan van wat ik lange tijd niet kon nadat ik was aangereden. En toen ik minder kon, werd er vanuit gegaan dat ik bepaalde dingen wel kon, terwijl dat niet lukte.
Want zeg eens eerlijk, hoe vanzelfsprekend is het om als volwassene te kunnen lopen? Zeker als je voordat je werd aangereden hele dagen op stap kon gaan? Dan wil niet iedereen geloven dat je soms erbij na moet denken hoe je een loopbeweging maakt, je voet moet afwikkelen. En dat heeft gevolgen voor je looptempo en een kletspraatje zit er dan ook niet in.
Of zoals ik nu de opmerking kreeg toen ik een plafond had gedaan, dat ik wel flinke spierpijn zou hebben. Ik had nergens last van.

 

Niet invullen voor een ander

 

Er zijn van die mooie woorden die samen de beginletters vormen van een aantal woorden die verband houden met elkaar.
Zoals OMA: Oordelen, Meningen, Aannames.
Of NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander.

Soms zijn de bedoelingen van de ander goed, willen ze je helpen of beschermen tegen gevaar.
Maar ze kijken vanuit hun eigen gezichtspunt, dat gevormd is door hun eigen ervaringen.
Een ander kan niet weten hoe jij iets ervaart, want die heeft niet exact hetzelfde meegemaakt. Als die toevallig wel bij hetzelfde betrokken was, kan de ander het heel anders ervaren hebben dan jij.

Soms kunnen mensen zich wel inleven in wat een ander meemaakt doordat die in een soortgelijke situatie is geweest. Of weten ze het doordat ze het van een ander hebben gehoord.
Voor anderen is het een ver van mijn bed show en hebben ze geen gevoel bij wat iets voor jou betekent.

De opmerkingen kunnen jou kwetsen en nog een extra lading toevoegen. Want er zijn al dingen die je pijn hebben gedaan doordat je niet serieus werd genomen.
Als je telkens braaf je mond houdt, niet zegt wat het met jou doet, dan hoopt zich dat op in je lichaam. Met als gevolg dat je meer klachten kunt ontwikkelen dan nodig is.
Wanneer je alle pijnlijke opmerkingen neutraal maakt, heeft dat invloed op je hele lichaam. De energie kan dan weer vrijuit gaan stromen.

 

Beperken de invullingen van anderen jou?

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Hoe ik de verschillende problemen die ik tegenkwam, en overwon, na een ongeluk, kun je hier vinden.

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.