Je angst voor insecten overwinnen, ja het kan echt. En het maakt niet uit of dat over spinnen of wespen gaat. Of misschien wel over honden of katten. Het principe is hetzelfde, vul bij de voorbeelden je eigen enge dier in.
Door aandacht te schenken aan wat je eng vindt aan het dier, waar je bang voor bent, kun je de angst oplossen.

Zelf was ik altijd bang voor honden. Ik leerde fietsen toen mijn moeder gebeten werd door een hond.
Zonder specifiek de angst voor honden te behandelen, ben ik er wel overheen gekomen. Ik merkte dat toen ik alle opgeslagen emoties aan het opruimen was. Als ik nu op het strand loop, was ik niet meer interessant voor honden.

Ja, ik zou in de zomer ook wel eens willen dat de mug ergens anders is. Maar ik moet wel zeggen dat ik er de laatste jaren, sinds ik opruiming heb gehouden, er minder vaak last van heb. Ze prikken mij niet meer lek. En honden of katten doen mij ook niet zo veel meer.

 

Jouw angst voor dieren overwinnen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.