Je eetverslaving de baas, het kan echt. Het werkt effectief doordat je de onderliggende reden van je verslaving aan bijvoorbeeld chocolade gaat oplossen. Hierdoor verminder je de behoefte aan chocolade. In deze blog heb ik het over chocolade, mijn zonde. Maar als dat bij jou dropjes of chips, koekjes of nootjes zijn, geen enkel probleem. Het werkt precies hetzelfde.

 

Je eetverslaving de baas is luisteren naar je lichaam

 

Uiteraard kunnen er ook redenen zijn waarom je lichaam behoefte heeft aan een bepaalde stof die ergens in zit. Bij chocolade kan dat dus zijn omdat je lichaam een te kort heeft aan kalium, koper of chroom. Daarom is luisteren naar je lichaam erg belangrijk. Maar je kunt het een niet los zien van het ander. Je lichaam geeft op deze manier aan dat je ergens een blokkade hebt zitten. Dat je ergens aandacht aan mag schenken, voordat dit een groter fysiek probleem wordt omdat je niet naar deze signalen luistert.

Maar het kan ook zijn dat je op emotioneel of mentaal gebied iets te kort komt. Als je de onderliggende reden gaat oplossen bereik je meer. In dat geval luister je wel naar je lichaam en ga je aan de slag om het probleem op te lossen. Je gaat kijken welke emotionele reden er achter jouw behoefte zit om toch telkens nog een extra stukje chocolade te pakken (of nog 1 dropje of schaaltje chips). Voor je het weet is het op, terwijl je zo vast van plan was om nu niet in een keer alles op te eten.

 

Wil jij je eetverslaving de baas?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Hier vind je alles over eetverslaving of snoepverslaving.