Je snoepbuien verminderen, bijvoorbeeld om de zak pepernoten niet in een keer op te eten. Pepernoten passen in de sinterklaasperiode nu ik mijn blog schrijf.
Heb jij wel eens dat je denkt “Ik neem één handje pepernoten” maar dat even later de hele zak op is? Het door blijven eten van de pepernoten staat eigenlijk voor wat anders. Je wilt iets wat je tekort komt compenseren. In de ze blog help ik jou op weg om dat patroon te doorbreken.

 

Achterhaal eerst de reden van je snoepbuien

 

Snoepbuien heb je niet zomaar. Sommige mensen zeggen van zichzelf dat ze gaan eten bij stress. Of als ze zich verdrietig voelen.
Daarmee hebben ze al een reden aangegeven waarom ze gaan snoepen. Voor anderen is dat misschien niet direct duidelijk. Als ze heel eerlijk naar zichzelf kijken, geven ze misschien toe dat ze dan niet lekker in hun vel zitten.

Kortom, je hebt behoefte aan wat anders. Bijvoorbeeld aan liefde of aan troost of aandacht. Of je vindt dat je het verdiend hebt of dat je zo tijd maakt voor jezelf. Misschien geeft het je een gevoel dat het je beschermt of rust geeft. En zo kunnen er nog meer redenen zijn waardoor je een snoepaanval of eetbui hebt.

Als je de reden voor jezelf helder hebt, kun je aan de slag om de oorzaak op te lossen.

 

Wil jij je snoepbuien verminderen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Hier vind je alles over eetverslaving en snoepverslaving.