Los je angst voor onweer of honden voorgoed op.
Als kind was ik bang voor onweer. Al is een betere omschrijving dat ik bang gemaakt ben voor onweer door mijn ouders. Wij werden dan uit bed gehaald en stonden beneden midden in de kamer bij elkaar. Als gezin waren wij dus bang.
Toen ik leerde fietsen, fietste mijn moeder naast mij. Er kwam uit de verte een hond aan, die mijn moeder beet. Ik ben daarna heel lang bang geweest voor honden.

 

Hoe angsten worden aangeleerd

 

Angst kan ons beschermen wanneer je in een gevaarlijke situatie zit. Het zorgt ervoor dat we vechten of vluchten. Zo zorgen we dat het gevaar of risico minder wordt.
Soms verstijf je van schrik. Dan kun je niets doen en ontwikkel je een angst.

In ons geval stonden wij te wachten tot het onweer over was en we weer naar bed mochten. Want, onweer was gevaarlijk. Daarom werden alle stekkers van apparaten uit het stopcontact getrokken. De antenne van de tv werd losgekoppeld.
Als volwassen vrouw ging bij mij de tv en computer uit. En ik voelde de angst tot het onweer voorbij was.

Als ik ergens liep, hadden honden altijd veel belangstelling voor mij. Het enige wat ik deed, was stil blijven staan. En het maakte voor mij niets uit of het baasje zei dat de hond echt niets deed. Ik kon pas opgelucht ademhalen als ze verder waren gelopen.

 

Los je angst op met EFT

 

Bij mij werden de angsten minder toen ik in aanraking kwam met Emotional Freedom Techniques (EFT). En niet eens door te kloppen op deze angsten, maar doordat ik mijn opgeslagen emoties had opgeruimd.
Er waren ook andere dingen waar ik bang voor was. Daar hebben we wel aandacht aan besteed. En als vanzelf werden andere angsten ook minder.

Wat nu het grappige is, is dat honden ook geen belangstelling hebben voor mij. Ze komen niet meer naar mij toe om te snuffelen. Soms lopen ze wel in mijn richting, maar komen niet heel dichtbij.
En ik? Ik loop gewoon door.

 

Voorbeeldzinnen om je angst op te lossen

 

Deze zinnen zijn voorbeelden die passen bij angst voor honden en onweer. Vul voor jezelf een ander woord in, waar jij bang voor bent. Je kunt het niet fout doen!

  • Ik ben bang voor onweer.
  • Onweer is gevaarlijk.
  • Ik ben bang voor honden.
  • Honden bijten.
  • Honden zijn gevaarlijk.

 

Wil jij jouw angst oplossen?

 

Je kunt zelf aan de slag gaan met deze 4 blogs, waarin ik vertel hoe je zinnen maakt en wat de kloppunten zijn. Beginnen met EFT en Emotional Freedom Techniques kloppunten en Meridiaanpunten bij EFT en Zinnen Emotional Freedom Techniques.

Je kunt mijn gratis E-book downloaden en zelf aan de slag gaan.
Kijk wat ik in mijn praktijk doe. Als therapeut begeleid ik je met liefde. Zodat jij echt aan de slag kunt gaan.
Of ga naar de contactpagina als je een vraag hebt of afspraak wilt maken..

Op 26 december 2019 komt een blog specifiek over angst voor vuurwerk online. De link volgt dan.

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.