Meridiaanpunten bij EFT gaat over de punten waar we op kloppen. En dan speciaal over de organen die er bij horen.
De Chinezen wisten al hoe de meridianen lopen en gebruiken die bij de acupunctuur om verstoringen in de energiebaan op te lossen.
Bij Emotional Freedom Techniques kloppen we op deze punten. De punten hebben een band met een emotie en met een orgaan. Door op een punt te kloppen, hef je de blokkade op in de energiebaan. Hierdoor kan het orgaan aan herstel werken.

 

De Meridiaanpunten op het hoofd en de handen

 

In mijn blog over de kloppunten heb ik de emoties benoemd die bij elk punt horen. Hier noem ik ook de meridiaan die wijst naar een orgaan. Als je last hebt van bepaalde organen, kan dat een aanwijzing zijn dat je daar emoties hebt opgeslagen. Waardoor de energie niet vrijuit kan stromen en je klachten krijgt. Voor de volledigheid noem ik hier de emoties nog een keer.
Soms weet je nog niet zo goed wat je voelt. Door te beginnen met kloppen, kan er een gevoel loskomen. Waardoor je inzicht krijgt wat er aan de hand is. Wat je daar hebt opgeslagen.

 • voorhoofd = negatief denken = blaasmeridiaan
 • hoek wenkbrauw = angst en verdriet = blaasmeridiaan
 • ooghoek = boosheid en wrok = galblaasmeridiaan
 • onder het oog = dat iets zwaar op je maag ligt = maagmeridiaan
 • op de bovenlip = gevoelens van schaamte = TOU MO
 • op de kin = schuldgevoelens = JENN MO
 • onder het sleutelbeen = angst en verdriet = niermeridiaan
 • borstbeen = niet eerlijk zijn = thymus klier
 • zijkant ribben = woede = miltmeridiaan
 • duimnagel = longmeridiaan
 • wijsvingernagel = dikke darmmeridiaan
 • middelvingernagel = kringloopmeridiaan
 • pinknagel = hartmeridiaan
 • op de hand = drievoudige verwarmer

 

De meridiaanpunten bij EFT kunnen jou ook helpen

 

In deze video vertel ik er wat meer over andere punten dan alleen de kloppunten en het langer stilstaan bij een punt.

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, en waar deze blog over gaat, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Wil je meer weten over de techniek die ik jou leer? Klik dan hier. Let op, ik werk ook met andere technieken. Net wat op het moment van onze afspraak het beste is voor jou!

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.