Omgaan met stressvolle dagen, waardoor voelen dagen voor jou zo? Is het omdat er zo ontzettend veel gedaan moet worden op een dag? Of komt het omdat er iets belangrijks is, een examen of onderzoek dat spanning met zich meebrengt? Of ervaar je stress door de werkplek, zit je daar niet lekker in je vel?

 

De oorzaak achterhalen

 

Als jij voor jezelf hebt onderzocht wat de reden is dat je dagen stressvol zijn, dan kun je er wat aan doen. Misschien wil je er ook niets aan doen, want een leven zonder stress is ook niet gezond. Spanning voor een examen of belangrijke wedstrijd kan er juist voor zorgen dat je beter gaat presteren. Maar als de stress je leven op een negatieve manier beïnvloed, dan kun je er beter wel wat aan doen.

Dus als je last hebt van overvolle dagen, dat er meer werk is dan je tijd hebt, kun je daar mee aan de slag gaan. Waardoor komt het dat je meer werk dan tijd hebt? Is er een collega met vakantie, dat het alleen deze week afzien is? Of is er zoveel extra werk gekomen en zou een paar extra handen welkom zijn?

Of leg jijzelf de lat heel erg hoog? Vind jij dat je alles zelf moet doen en anderen het nooit zo goed doen als jijzelf? Of controleer jij niet alleen je eigen werk, maar ook dat van je collega’s, terwijl dat niet je taak is? Misschien bied jij jezelf aan voor de extra klusjes naast het normale werk. En dan blijken klusjes ineens klussen te zijn, die meer tijd innemen dan verwacht.
Wist je dat er mensen zijn die er gewoon op rekenen dat jij je aanbiedt, zodat ze zichzelf niet eens aanbieden. Je kunt ook eens wachten met zeggen dat je iets wel doet, anderen de kans geven om te reageren. Dat kan voor anderen de kans zijn om ook wat te doen.
Als de oorzaak in jou zit, kun je dit moeten en het perfectionisme en de controle oplossen.

 

Wil jij aan de slag om je dagen minder stressvol te maken?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Wil jij nog beter weten hoe je stress kunt oplossen? Lees dan de andere blogs.