Op tijd rust nemen, iets wat ik niet heb geleerd. Ik ben opgevoed met altijd maar doorgaan.
Tja, dan zegt je lichaam vroeg of laat “Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.” Luister je niet, dan doe ik er nog wel een schepje bovenop.

Zo ben ik met een schildersklus begonnen. En daar al eerder iets wat ik van plan was gedaan, tussendoor en niet aan het einde. Dat combineerde niet zo lekker met mijn andere werkzaamheden, merkte ik.
Ik zou vroeger gewoon het weekend door zijn gegaan, omdat ik dat in mijn hoofd had zitten.
Nu luisterde ik naar mijn lichaam dat zei dat ik even rustig aan moest doen. Niet mijn eerste plafond gaan schilderen.

 

Op tijd rust nemen doet je goed

 

Je lichaam geeft niet voor niets signalen af. Je kunt verkouden worden, spierpijn hebben, misselijk zijn of spanning voelen. Of in een erger geval ernstig ziek worden of een hartstilstand krijgen.
Het zijn signalen dat je even rust mag nemen om te onderzoeken wat de boodschap is. Waarom ben je verkouden geworden? Of wat is de reden waarom je misselijk bent?

Door te voelen wat de klacht met jou doet, werk je aan je eigen genezing. Aandacht geven aan wat je opmerkt, werkt helend. Dat kun je alleen doen als je in je lichaam gaat voelen.
Voelen doe je niet vlug even tussendoor en dat beredeneer je ook niet. Maar daarvoor neem je de tijd en oordeel je niet over wat je waarneemt.

Moeilijk zullen sommigen nu zeggen. Anderen zeggen, doe ik zo vaak, als ik tijd neem voor mediteren of yoga of gewoon niets doen.
Als je elke dag wat tijd om niets te doen neemt, leer je beter te voelen. Ga je begrijpen welke boodschap je krijgt. Dan kun je daar je voordeel mee doen of het negeren, wat jij kiest.

 

 

Wil jij ook leren om af en toe stil te staan?

 

Wat ik heb bereikt, wil ik graag met anderen delen. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen die ik toepas.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Dan kan live, maar ook prima online.

Wil je mij eerst beter leren kennen? Klik dan op de knop “Uitleg in de praktijk.”

Je kunt ook gelijk een afspraak aanvragen door op de knop contact te klikken.

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.

Zoek je een therapeut dichter bij jou in de buurt? Kijk dan op It’s just therapy.