Rookverslaving en EFT? Zeker weten dat het werkt, want een rookverslaving is net als een verslaving aan chocolade, drop of chips een vervanging voor iets. Je gebruikt de sigaret als vervanging van iets wat je mist of nodig hebt.
Wat kun je dan bijvoorbeeld missen? Je kunt het gevoel hebben dat je liefde mist.
Of wanneer denk je dat je het nodig hebt? Als het je troost of rust geeft.
Misschien vind jij wel dat je het verdiend hebt omdat je iets hebt gepresteerd.

Want geloof mij, een kind die alle sigaretten doormidden breekt, is niet de oplossing. Dat is iets wat ik heb gedaan, maar het roken bleef.
Nicotine vervangende middelen nemen niet de oorzaak van je roken weg. Dat doe je wel met EFT.

 

Rookverslaving en Emotional Freedom Techniques

 

Bij Emotional Freedom Techniques werk je met de negatieve herinneringen waar je vanaf wilt. De herinneringen die jou pijn doen, boos of bang maken, los je op.
Dat werkt bij een verslaving juist niet, want door te roken krijg je immers een goed gevoel. Daarom gaan we hier op zoek naar het gevoel waardoor je blijft roken. Dit goede of fijne gevoel gaan we weghalen door er op te kloppen.

Samen gaan we op zoek naar de werkelijke reden waarom je die sigaretten opsteekt. Die gaan we dan behandelen. Doordat je deze werkelijke reden weghaalt, kun je van de sigaretten afblijven.

  • Is het voor jou tijd voor jezelf?
  • Geeft het je liefde of aandacht?
  • Is het een stukje bescherming?
  • Vind je dat je er recht op hebt?
  • Geeft het je rust?
  • Of is de reden voor jou wat anders?

Daarna gaan we onderzoeken waardoor je de behoefte hebt aan tijd voor jezelf of liefde. Zodat we ook de laag die daaronder zit aanpakken. En wie weet komen er zo nog meer lagen aan het licht. Die gaan we een voor een oplossen. Doordat je zelf leert hoe de werkwijze is, kun je hier ook zelf mee aan de slag gaan. Je wordt niet afhankelijk van mij. Er komt geen nieuwe afhankelijkheid of verslaving voor in de plaats.

 

Wil je meer informatie hoe je van je rookverslaving met EFT af kunt komen?

 

Eigenlijk werkt dit net zoals bij een verslaving aan chocolade, mijn oude verslaving. Je kunt een gratis telefonische inzichtsessie van een half uur aanvragen.
Wil je het liever eerst zelf proberen? Dat kan via mijn gratis E-book.
Als je meer wilt lezen over de werkwijze in de praktijk, kun je op de pagina “Bevrijd jezelf” verder lezen.
Je kunt ook het contactformulier invullen. Een telefonische kennismaking van 10 minuten is gratis en vrijblijvend.