Voorkomen edelstenen ziekte? Het antwoord is heel eenvoudig: Nee.
Edelstenen kunnen je helpen in je proces, maar zijn geen alternatief voor medicijnen en wat je verder doet of hoe je leeft. En dat verder kun je heel breed zien, dus je eten en drinken, (nacht)rust en ontspanning, beweging, stress en andere gewoontes.

 

Voorkomen edelstenen ziekte of werken ze anders genezend

 

Ook geen genezende werking van edelstenen, het is geen toverstafje. Want als je verder niets veranderd in je leven, blijven dezelfde problemen terugkomen. Of dat nu vanwege het Corona virus is of vanwege een andere ziekte.

Michael Gienger heeft in zijn boekje “Een steen voor ieder moment” (ISBN 978 94 013 0280 7) voor verschillende gelegenheden in iemands leven telkens 4 stenen genoemd die je zou kunnen geven.
Voor gezondheid noemt hij: Barnsteen, Heliotroop, Jade (nefriet) en Serafiniet. Gemeenschappelijke kenmerken in de omschrijvingen zijn: zorg voor jezelf, zorg voor balans en ontspanning, kijk wat goed is voor jou en wat niet.
Bij verdriet en troost noemt hij Amethist, Hondurasopaal, Parel en Rhodoniet. Hierbij mag je verdrietig zijn (Parel en Amethist) en dat een plaatsje geven. Troost kun je putten uit de Hondurasopaal en Rhodoniet.

In zijn boek “Handboek geneeskrachtige stenen” (ISBN 978 013 0341 5) geeft Michael Gienger een uitleg over hoe stenen gevormd worden, welk vormen ze hebben en hoe de scheikundige samenstelling is. Daarnaast gaat hij in op de geneeskrachtige werking en eindigt hij met een lijst welke stenen bij welke klachten kunnen helpen. Een deel van deze stenen heeft hij uitgebreid beschreven.

 

Wat als ik iemand met Corona wat wil geven?

 

Wanneer ik kijk naar zaken die nu vooral spelen rond het Corona virus, horen we in de media dat koorts, problemen met de longen en ademhaling ziekteverschijnselen zijn.
Koortsverlagende stenen die hij noemt zijn: Bergkristal, Blauwe Chalcedoon, Chrysocolla, Chrysopaal, Mosagaat, Prasem en Saffer.
Voor de ademhaling noemt hij: Amethist, Apofylliet, Blauwe Chalcedoon, Dendrieten Chalcedoon, Fluoriet, Pietersiet, Samargd en Rutielkwarts.
En bij de longen: Amethist, Blauwe Chalcedoon, Dendrieten Chalcedoon, Fluoriet, Mosagaat en Rutielkwarts.

Wat hierbij opvalt is dat je stenen hebt die zowel de ademhaling en longen ondersteunen. Op zich niet zo heel vreemd, want die hangen met elkaar samen.
Maar dat er ook stenen zijn die zowel de koorts als longen ondersteunen, de Mosagaat. De Blauwe Chalcedoon werkt op alle drie de gebieden.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Verder lezen

 

De hele serie blogs rond het Corona virus vind je als E-book en in dit overzicht.

Al mijn blogs over edelstenen kun je vinden in de categorie edelstenen.

Geraadpleegde websites voor mijn blogs: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/
Wanneer je de deur niet uit wilt of kunt, deze drie hebben ook een webshop.