Wat vertellen je handen?
Zijn ze rimpelig, droog of opgezwollen?
Welke kant wijzen je vingers op of liggen ze recht op tafel als je de hand plat neerlegt?
Hoe zien je nagels en de nagelriem er uit?
Ga eens op ontdekkingsreis naar wat jouw handen nu zeggen.

 

Wat vertellen je handen aan jou?

 

Leg je rechterhand eens plat op tafel en kijk dan wat je kunt ontdekken.
Liggen je vingers helemaal recht? Dan ben je helemaal in balans.
Wijzen je vingers naar je duim toe? Ben jij dan iemand die meer van het denken en weten is?
Of wijzen je vingers meer naar je pink? Herken jij jezelf dan als iemand die van het voelen en de intuïtie is?
Wat mij is opgevallen dat ook een deel van de vinger er anders bij kan liggen. Dus dat er vanaf een gewricht er een kleine draai is. Ik zag verschil tussen voor en na de behandeling die ik van iemand kreeg.

Ga eens verder kijken wat je allemaal kunt ontdekken. Vlekjes, littekens, rimpels, vingers bij elkaar of gespreid, de knokkels. Hoe voelt dat voor jou?
Mijn vingers waren erg rimpelig voor de behandeling, erna was dat voor een groot deel weggetrokken. Nu, ruim een maand later, is dat nog steeds het geval.
Maar nu vallen mij weer andere dingen op. Niet zo heel vreemd, ik ben in beweging, ik ontwikkel mijzelf, groei en daardoor zien mijn handen er ook weer wat anders uit.

 

Hoe belangrijk zijn jouw handen?

 

Je hersenen en handen beginnen op hetzelfde moment te groeien. Ze zijn het contact met de buitenwereld, je voelt er alles mee.

Net als je voeten zijn alle punten in je handen verbonden met andere delen in je lichaam. Hierdoor kun je als je een plekje op je handen behandelt, ergens anders in je lichaam een reactie voelen. Ook het gevoel tussen een zachte of lichte aanraking of het stevig vastpakken kun je anders beleven.

In het boek “Mudra’s” van Kim da Silva ( ISBN 90-5513-497-X) wordt dit met foto’s heel duidelijk uitgelegd. Voor verschillende lichamelijke kwalen, zijn weer andere houdingen van de vingers helend.
Ik heb tijdens het lezen van dit boek elke houding geprobeerd. Ontspannen zittend, kon ik het verschil in energie van de verschillende posities voelen.
Maar ik merkte dat ik eerst nog wel aan de slag mocht met de lenigheid van mijn vingers. Gelukkig bestaat ook daar een oefening voor.

 

Kijk eens naar je handen en emoties

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Mijn andere blogs over de energie van de handen vind je hier.