Zorg eerst voor jezelf, ik hoor je denken: “Lekker egoïstisch ben je.” Maar hoe kun jij voor iemand anders zorgen als je niet eerst aan jezelf hebt gedacht?

Mensen die anderen helpen vanzelfsprekend vinden, er niet bij nadenken, hebben een valkuil. Die valkuil is dat ze de ander op de eerste plaats zetten en daarna pas aan zichzelf denken.
Als EHBO-er leer je om eerst aan je eigen veiligheid te denken, als dat goed is, ga je pas hulp verlenen. Want wie helpt het slachtoffer als jou ook wat overkomt? Dan zijn er meer slachtoffers en is het eerste slachtoffer nog niet geholpen.

 

Zorg eerst voor jezelf

 

Als je vast zit in een patroon om eerst anderen te helpen en dan pas aan jezelf te denken, is dat moeilijk te doorbreken. Ik weet er alles van, want ik denk in de regel eerst aan wat ik voor een ander kan doen.
Maar…… in de tijd dat het Corona virus de hele wereld in z’n greep heeft, is dat niet handig. Als jij jezelf uitput, verminder jij je weerstand en kun je sneller ziek worden. Al is het slechts een lichte verkoudheid, je mag niet je werk doen.
En dat terwijl er juist gevraagd wordt om toch weer terug te keren naar de werkvloer als je registratie niet te lang verlopen is. Dus de kans is dan aanwezig dat jij je schuldig voelt naar je collega’s, omdat jij bent uitgevallen.
Dus bewaak ook je grenzen.

 

Los jij je oude patronen nu op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

De hele serie blogs rond het Corona virus vind je als E-book en in dit overzicht.

Heb jij behoefte aan meer liefde voor jezelf en minder streng zijn voor jezelf? Lees dan deze blogs over eigenliefde.
Of speelt bij jou meer jezelf accepteren na een ongeluk?