Even voorstellen: Karin Kempel

Even voorstellen, ik ben Karin Kempel van Leeg je rugzak.

Op mijn zestiende ben ik begonnen  met vrijwilligerswerk.
Ik zwom erg graag en ben zwemles gaan geven. Hierin heb ik meerdere diploma’s behaald. Hierdoor kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden.
Ik ben nu regelmatig als EHBO-ster / vrijwilligster te vinden bij evenementen in Didam.

Beroepshalve heb ik eerst de Pabo gedaan, na zeven jaar werd het de administratieve richting. Ik vond de functies waarin ik echt contact kon maken met mensen het leukste om te doen. Dat gaf mij energie en mensen vertrouwen mij al snel, zoals in dit voorbeeld.
Er kwam een man aan de balie met ons programma met vragen over twee activiteiten. Terwijl we daarover spraken, zei mijn gevoel dat iets anders mogelijk ook wel interessant kon zijn. Toen kwam er een oorlogsverhaal uit en een half uur later ging meneer weg. Ik kreeg een hand van hem om mij te bedanken voor mijn luisterend oor.

even voorstellen

Feedback die ik uit mijn omgeving krijg:

 

“Als ik met jou praat, word ik rustig.”

“Jij oordeelt niet, dat vind ik fijn.”

“Ik ga graag met jou in gesprek, je straalt volledig zelfvertrouwen uit.”

“Toen ik bij jou wegging, liep ik zo licht als een vlindertje naar huis.”

“Ik was heel druk, maar toen jij binnenkwam, viel dat allemaal van mij af.”

Even voorstellen
Toen ik mijn werk kwijtraakte, was het tijd voor de grote opruiming. Letterlijk dingen weg te doen en ook emotioneel heb ik veel opgeruimd. De verandering die ik doormaakte was ongelofelijk.
Nadat ik was aangereden, herstelde ik niet helemaal. Ik kon niet lang lopen of zwemmen, slapen kon ik alleen met een kussentje onder mijn voet. Huishouden ging met de nodige pauzes en de tuin bijhouden ging helemaal niet. Nadat mijn relatie was verbroken, kwam ik in een neerwaartse spiraal. Ik kon door blessures regelmatig niet sporten en ik was vaak ziek en gebruikte dagelijks medicijnen voor chronische klachten.
Dat veranderde in een jaar tijd naar steeds minder klachten en zelfs geen medicijnen meer. Deze omslag heeft ook invloed op de rest van mijn leven: ik ben vrolijker, heb meer zelfvertrouwen en kan weer voluit sporten of zonder problemen een dag op stap gaan. Dat is iets wat ik iedereen gun.
Als ervaringsdeskundige in de technieken waar ik mee werk, weet ik precies wat je doormaakt. En ik leer jou ook hoe jij jezelf verder kunt helpen. Je wordt dus niet afhankelijk van mij.
Op 23 februari 2021 is dit interview geweest. Hierin kun je in 3 kwartier zien en horen wat mijn verhaal is.

Heeft mijn verhaal jou geïnspireerd?

Neem contact op of maak gelijk een afspraak in mijn agenda!