Amethist: “Nooit meer dronken,” zegt men. De naam komt van het Griekse woord “amethustos.” Dat betekent roes of niet bedwelmt. Als je een amethist draagt, en vooral als je beker daarvan is gemaakt, zou je niet dronken kunnen worden. Of het waar is, geen idee omdat ik zelf geen alcohol drink. Wie het wil uitproberen doet het geheel op eigen risico!

 

 

Amethist feitjes

 

Een amethist is een steen die niet tegen zonlicht kan, dan gaat die verkleuren. Er zijn voor cliënten ook knuffelstenen van te koop ter ondersteuning in hun proces.

Het is een steen die al bekend was bij de Romeinen en Egyptenaren. In de Middeleeuwen is de geneeskrachtige werking van de steen al beschreven door Hildegard van Bingen.

Amethist is van lila tot diep paars te vinden. Als je de steen verhit, kleurt deze groen en wordt prasioliet genoemd.

Een groep samen met bergkristal en rozenkwarts wordt een gouden driehoek genoemd. Deze combinatie zorgt voor rust en harmonie. Om die reden heb ik deze combinatie in mijn woonkamer staan.

 

Werking van Amethist

 

In een slaapkamer kan de amethist je helpen om je gedachten te stoppen, tot rust te komen en ervoor zorgen dat je minder last hebt van nachtmerries of slapeloosheid. Je kunt de steen daarvoor onder je kussen leggen, of zoals ik heb, op je nachtkastje. Bij mensen die ernstig ziek zijn kan een grote steen op de kamer zorgen voor een stukje berusting en acceptatie van het einde.

Een amethist kan je helpen om minder last te hebben van hoofdpijn of migraine, minder problemen met de longen en huid en ze ondersteunt het hart en de bloedvaten. Ze helpt bij emoties als woede, angst of verdriet en rouw.

Het helpt je om slechte gewoontes onder ogen te zien en ze aan te pakken. Ook in andere opzichten kan de steen je helpen om dingen los te laten en de dingen onder ogen te zien. Ze maakt je besluitvaardig, je ziet wat echt belangrijk is, en vergroot je daadkracht en wilskracht.

Een amethist werkt op het derde oog chakra en kruinchakra. Hierdoor is het een steen die je kan helpen bij meditatie en je intuïtie en spirituele groei stimuleert.

 

Waarom ik Amethist in mijn praktijk heb

 

De reden waarom ik deze steen ook in de praktijk heb liggen is de werking in een ruimte. Ze zorgt voor een zuivere energie die rust brengt en een gevoel van bescherming kan geven.

Als knuffelsteen kan ze ervoor zorgen dat jij je veiliger voelt bij het voelen van je emoties, zodat je ze los kunt laten. Dat die je niet langer belemmeren door je ziek te maken of door de nare of pijnlijke herinneringen.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/