Bergkristal is de derde en laatste steen van de gouden driehoek. Eerder schreef ik al over amethist en rozenkwarts. Hiermee komt een einde aan de beschrijving van de ondersteunende werking van deze drie kwartssoorten die bij elkaar horen.

 

Bergkristal feitjes

 

Worden de amethist en rozenkwarts pas door de Egyptenaren en Romeinen genoemd, deze steen is al in de steentijd bekend.

Kristal komt van de Latijnse naam chrystallus, wat ijs of of kristal betekent. Door de Grieken en Romeinen werd gedacht dat het om eeuwig bevroren water ging en werd de naam krystallos gebruikt.

In de negentiende eeuw ontstond er ook glas dat de naam kristal droeg. Vanaf dat moment wordt er berg voor gezet om aan te geven dat het om een mineraal gaat.

De kristallen bol die waarzeggers gebruiken is van bergkristal. Voor kunstenaars, zoals goudsmid Fabergé, is dit een steen om te gebruiken. Door de eeuwen heen zijn er gebruiksvoorwerpen van gemaakt, zoals flesjes voor parfum door de Arabieren. De Romeinse keizers gebruikten kristallen bekers om zo vergif op te sporen. In deze tijd was een amulet om reizigers te beschermen ook gebruikelijk.

De werking van andere edelstenen wordt versterkt. Je kunt na het reinigen van een edelsteen deze 24 uur op bergkristal leggen om hem weer op te laden.

 

Werking van Bergkristal

 

Deze heldere steen kan de energie van de ruimte en het lichaam zuiveren, ze absorbeert of geeft energie, afhankelijk van wat nodig is. Hierdoor is ze ook prima te gebruiken bij infecties en hoofdpijn of migraine. De steen heeft dan een verkoelende en pijnstillende werking. Ze stimuleert het lichaam om zichzelf te genezen. Hierdoor is deze steen op veel gebieden te gebruiken, bij klachten bij de spijsvertering, van het evenwicht of met de huid, tanden of botten.

De steen maakt je liefdevol of milder, minder last van woede en zorgt voor een humeur zonder pieken of dalen. Ze zorgt er namelijk voor dat je lichaam in balans komt. En dat je lichaam en geest in balans komen door je chakra’s te reinigen.

 

Waarom ik Bergkristal in mijn praktijk heb

 

Omdat de steen helpt om problemen op te lossen, is het een steen die er voor mijn cliënten is om hun te helpen. Het helpt om emotioneel weer in balans te komen. Dat komt goed van pas als je oude emoties wilt gaan opruimen. Je wordt ondersteund om gericht en zonder oordelen naar dingen te kijken en een doel voor ogen te houden. Het kan ook helpen met concentreren tijdens de studie, je wilskracht wordt vergroot. Tegelijkertijd word je zelfvertrouwen gestimuleerd, voel je dat je er mag zijn en dat je mag laten zien wie je bent.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/