Carneool is door haar oranje-rode kleur een aardende steen. Als de steen meer bruin in zich heeft, wordt het Sarder genoemd. Er zijn ook andere kleuren mogelijk, dat licht aan de temperatuur waaronder de steen is ontstaan.

 

Carneool feitjes

 

De naam komt van het Latijnse woord voor vlees: Carno. De bruine soort is afgeleid van de vindplaats het Griekse Sardios of steen van Sardis, de  vindplaats van deze steen.

Egyptenaren werd deze steen gebruikt bij ernstige bloedingen. En tegelijkertijd werd in Mesopotamië deze steen gebruikt bij problemen met bloed en ontstekingen. Deze werking bij bloedingen zie je ook terug bij de oude Grieken en Romeinen, in het Midden-Oosten en in Europa tijdens de Middeleeuwen. Daarnaast wordt de steen gebruikt bij hoofdpijn.

Naast deze werking is de carneool veel verwerkt in ringen, zoals zegelringen omdat die makkelijk los komt. Of ze werd als amulet gedragen ter bescherming tegen pech en ongelukken.

 

Werking van Carneool

 

Deze steen helpt nog steeds bij bloedingen, zoals bloedneuzen, spataderen en aambeien, of de doorbloeding, denk aan koude handen en voeten. Daarnaast helpt het bij de zwangerschap, de menstruatie en bij de menopauze.

Ze helpt je met in slaap vallen en doorslapen als je een steen onder je kussen legt. Verder helpt ze bij stressvolle situaties, ze maakt je weer kalm en doelbewust.

Carneool kan je ook helpen als je last hebt van je huid. Daarvoor kun je edelsteenwater maken en dat drinken. Tegelijkertijd helpt het bij klachten van de botten, spieren en gewrichten, zoals reuma of artritis.

De steen kan je beschermen tegen de negatieve emoties van andere mensen, hierdoor kan het je beschermen tegen misbruik. Maar ook als je zelf last hebt van dergelijke emoties kan deze steen je beschermen.

 

Waarom ik Carneool in mijn praktijk heb

 

Carneool is een steen die moed geeft, net als de Landschaps Jaspis. Ze zorgt dat je vertrouwen in jezelf groeit. Wanneer je bij mij komt omdat je wat wilt doen omdat je emoties niet mag uiten, kan deze steen je daarbij helpen. Ze zet je aan tot succes en zorgt voor een positief gevoel, negatieve dingen kent deze steen niet.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/