Een beeld zegt zoveel, denk maar aan de uitdrukking “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.”
Dat is handig voor mensen die moeite hebben om zich te uiten. Of die nog niet alle woorden kennen om zich goed te uiten, denk daarbij aan kinderen.

Vanaf het moment dat een kind onder het werken het papier niet meer draait, kun je er informatie uit halen.
Daarbij maakt het niet uit met welk materiaal je werkt of hoe goed je iets kunt weergeven. Dus ook als je geen tekentalent hebt, werkt het.
Een bijkomend voordeel is dat jij je lichaam aanzet tot heling.

 

Een beeld zegt zoveel meer dan je met woorden kunt zeggen

 

Elke tekening, of droom, bevat informatie. Daarom kun je voor de betekenis van je tekening ook gebruik maken van de uitleg van dromen. Op Google kun je hier diverse sites voor vinden. Zoek er eentje die voor jou goed voelt. Maar kijk ook of de uitleg van iets voor jou goed voelt. Het kan zomaar zijn dat de standaard uitleg voor jou niet zo van toepassing is.

Emoties inslikken, je gevoelens niet uiten, het gaat lange tijd goed, maar op een bepaald moment is het genoeg. Dan zit je vol en grijpt je lichaam in door je klachten te geven. Zo kan veel last van je schouders en nek er op wijzen dat je alles onder controle wilt houden. Of verkoudheid op ingeslikte boosheid.
De signalen worden steeds luider, tenzij je er aandacht aan schenkt. Het is de bedoeling dat je er iets mee gaat doen, de oorzaak oplost. Misschien heb je, net als ik, niet geleerd om te zeggen wat je voelt, welke emoties je hebt. Of ben je hierin de mond gesnoerd doordat je geen gehoor vond. Hoe weet je dan wat de oorzaak is?

Je kunt beginnen met tekenen, je onbewuste laat je dan zien wat er aan de hand is. Dat doet ze doordat je dingen niet zomaar op een blad tekent. De plaats, wat je tekent, de kleuren die je gebruikt, ze geven allemaal informatie.
Al door hiermee bezig te zijn, zet je een genezingsproces in gang. Zelf gebruik ik het ook als ik niet goed kan verwoorden als er iets is. Als er niemand in de buurt is tegen wie ik kan zeggen wat mij raakt. Hier word ik dan weer rustiger van.

Online kan ik je helpen om wat je opmerkt verder en dieper weg te halen, daarvoor gebruik ik een andere techniek.

 

Durf jij te laten zien wat je niet kunt zeggen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

De andere blogs in de rubriek creatief bezig zijn vind je hier.