Fluoriet in de vorm van een engel. Dit is voor mij geen steen om bij mij te dragen, maar in mijn slaapkamer te plaatsen.

Zodra ik de foto zag, was ik gelijk geraakt hierdoor. Telkens zocht ik de foto weer op. Dan is het wel duidelijk: deze steen roept mij. Waarom? Daar had ik nog geen idee van op dat moment.

Toen ik de steen neergezet had, merkte ik de invloed daarvan gelijk. Voor deze blog ben ik op zoek gegaan naar de werking ervan. Toch benieuwd waar deze steen mij nu bij kan helpen.

 

Fluoriet, enkele weetjes

 

Deze steen komt in verschillende kleuren voor, niet alleen paars. Je kunt het ook tegenkomen als blauwe, groene, gele steen of met meerdere kleuren bij elkaar. Elke kleur heeft naast de gemeenschappelijke eigenschappen enkele specifieke eigenschappen. Zo werkt een blauwe steen op de keel en een paarse op de kruin, de chakra’s die daar zitten, hebben dezelfde kleur.

Het is een steen die goed bewerkt kan worden. Iets wat de Chinezen al vroeg wisten, later gevolgd door de Romeinen en Egyptenaren. Hierdoor is de steen ook nagemaakt, het was erg populair.

Deze steen wordt gebruikt in verschillende productieprocessen. We kennen het allemaal wel als fluor in tandpasta of de fluoriserende kleding. Maar het wordt ook gebruikt in de industrie om erts te winnen.

Door de sterke werking, is het beter om de steen niet dagen achtereen op de huid te dragen. Een steen in de ruimte werkt ook. Daar kan die de effecten van straling verminderen.

Voor kinderen kan deze steen ook helpen, bijvoorbeeld als ze last hebben van ADHD, bij het houden van spreekbeurten of tijdens het studeren.

 

De werking

 

Vanwege de paarse kleur, ligt het accent op deze kleur. Zoals gezegd, ze werkt op het kruinchakra, dat staat voor spiritualiteit. Daarnaast werkt ze ook op het derde oog.
Het ontwikkelen van het waarnemen, niet alleen van wat je met het oog kunt zien. Dat was zeker van toepassing. Toen ik deze steen een paar weken had staan, zag ik op een ontspannen moment dat er een oog verscheen.
De spirituele groei en ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Paarse fluoriet, soms ook Lavendel fluoriet genoemd, werkt op de botten en tanden en klachten hierbij. De steen bestaat voor een deel uit calcium, wat ook in onze botten en tanden zit. Ook bij problemen die kinderen in de groei tegenkomen, kan de steen helpen.
Daarnaast helpt het tegen stress en bij angsten. Ze ondersteunt bij het aarden en als je veel last hebt van de energie van andere mensen.
Het kan je helpen als je wonden hebt of na een operatie.

 

Tot slot

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Geraadpleegde websites voor mijn blogs: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.