De gouden driehoek stenen bestaan uit Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal. Wanneer de de stenen naast elkaar zet of legt, komt een Amethist in het midden te staan.

 

Gouden driehoek steen: Rozenkwarts

 

Na de eerste steen als volwassene, was de tweede steen die op mijn pad kwam een Rozenkwarts.
Later besefte ik dat deze als kind ook had.

Een rozenkwarts werkt ook direct op het hart, maar ook op de vruchtbaarheid en tegen duizeligheid.
Het is niet zo vreemd dat deze steen geassocieerd wordt met de liefde. Ze staat voor relaties met anderen, zowel op liefdes als vriendschappelijk niveau. Maar ook voor het zelfrespect en de acceptatie van jezelf of de liefde voor jezelf.
In het verlengde hiervan zorgt ze voor openheid, medeleven met anderen en behulpzaamheid.
Tegelijk kan het je helpen om je te kalmeren bij het verwerken van je eigen verdriet en trauma’s. Daarnaast kan deze steen je opbeuren als je je “down” voelt, ze verzacht je pijn en ze helpt je als je last hebt van angst.

Deze steen helpt de steen ook bij de volgende levensfase. Bij pubers zorgt deze steen ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen in de veiligheid van de jeugd. Volwassenen worden geholpen om weer terug te keren naar hun gevoel, weg uit het denken en doen, terug naar jezelf.

De rozenkwarts stimuleert je fantasie en creativiteit. Ze zorgt dat je open staat voor alle soorten van schoonheid om je heen.

 

Gouden driehoek steen: Amethist

 

In een slaapkamer kan de amethist je helpen om je gedachten te stoppen, tot rust te komen. Ze kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van nachtmerries of slapeloosheid. Je kunt de steen daarvoor onder je kussen leggen. Ik heb er twee op mijn nachtkastje.
Bij mensen die ernstig ziek zijn kan een grote steen op de kamer zorgen voor een stukje berusting en acceptatie van het einde.

Een amethist kan je helpen om minder last te hebben van hoofdpijn of migraine, minder problemen met de longen en huid en ze ondersteunt het hart en de bloedvaten.
Ze helpt bij emoties als woede, angst of verdriet en rouw.

Het helpt je om slechte gewoontes onder ogen te zien en ze aan te pakken. Ook in andere opzichten kan de steen je helpen om dingen los te laten en ze onder ogen zien.
Ze maakt je besluitvaardig, je ziet wat echt belangrijk is, en vergroot je daadkracht en wilskracht.

Een amethist werkt op het derde oog chakra en kruinchakra. Hierdoor kan een Amethist je helpen bij meditatie en je intuïtie en spirituele groei stimuleert.

 

Gouden driehoek steen: Bergkristal

 

Deze heldere steen kan de energie van de ruimte en het lichaam zuiveren, ze absorbeert of geeft energie, afhankelijk van wat nodig is. Hierdoor is ze ook prima te gebruiken bij infecties en hoofdpijn of migraine. De Bergkristal heeft dan een verkoelende en pijnstillende werking.
Ze stimuleert het lichaam om zichzelf te genezen. Hierdoor is deze steen op veel gebieden te gebruiken, bij klachten bij de spijsvertering, van het evenwicht of met de huid, tanden of botten.

Met erg warm weer, draag ik graag een losse Bergkristal bij mij. Ze helpt mij om koel te blijven, als iedereen loopt te klagen dat het het zo warm is.

De steen maakt je liefdevol of milder, minder last van woede en zorgt voor een humeur zonder pieken of dalen. Ze zorgt er namelijk voor dat je lichaam in balans komt. En dat je lichaam en geest in balans komen door je chakra’s te reinigen.

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/