Mangano Calciet is een van de twee stenen die ik in augustus 2018 vond voor in mijn praktijk. Zie hiervoor mijn blog “Edelstenen vinden jou.” In deze steen is het gecombineerd met Galena of Galeniet.
Wat mij aantrekt in deze steen dat ze in verbinding staat met Kuan Ying, de Goddess of Mercy. Tijdens een bezoek aan het eiland Penang in Maleisië voelde het heel erg fijn om daar te zijn waar haar standbeeld staat. Ook privé heb ik daarom deze steen, een om bij mij te dragen en een ligt op mijn studeerkamer.

 

 

Mangano Calciet

 

Dit is een variant van calciet, of kalk, en daardoor kan deze steen niet goed tegen water. Ze zorgt ervoor dat de ruimte slechte energie kwijtraakt. Gevoel en verstand gaan beter samenwerken. En het stimuleert de werking en groei van botten en spieren. Daarnaast is het goed voor het hart.

Door de kleur roze is dit een heel liefdevolle en zachte steen. Ze werkt in op je hartgebied, waardoor je makkelijker emoties kunt uiten. Je kunt dan beter bij de ervaringen die je hebt meegemaakt, of dat nu emotioneel is of een andere oorzaak heeft. Hierdoor is een Mangano Calciet ook heel passend om bij mij in de praktijk te staan. Het helpt om oude wonden te genezen, in contact te komen met jezelf en jezelf accepteren.
Er is een zachte, vrouwelijke energie verbonden met deze steen. Hierdoor kan het ook op de slaapkamer van kinderen neergezet worden. Hier kan het kalmerend werken en helpen tegen nachtmerries.
Mangano Calciet werkt op de stofwisseling, ze zorgt voor rust en ontspanning. Hierdoor kun je letterlijk meer lucht krijgen.

 

Galeniet

 

Een tweede steensoort die ik hier toch bespreek omdat deze op de hoofdsteen zit.

Galeniet is een steen die in werking aansluit op de Mangano Calciet. Ze zorgt voor evenwicht en harmonie en heft beperkingen uit het verleden op. Daarnaast zorgt Galeniet dat je beter kunt aarden en in je eigen kracht komt te staan. Een werking die ik niet kende toen juist deze Mangano Calciet mij aansprak en niet een andere.

Bij deze steensoort is een waarschuwing nodig. De Engelse benaming Galena betekent in het Latijn “looderts.” Deze steensoort bevat lood en is giftig als je het binnenkrijgt.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/