De blog overige kleuren gaat verder waar ik gebleven ben met de blogs “Primaire kleuren” en “Secundaire kleuren.” Hierin heb ik de kleuren van de kleurencirkel besproken. Deze bestaat uit de primaire kleuren rood, geel en blauw en de secundaire kleuren oranje, groen en paars.

Kleuren die veel mensen kennen en gebruiken, bespreek ik hier. Het gaat om de kleuren roze, bruin, wit en zwart. Behalve bruin, zijn dit kleuren die we bij de chakra’s tegenkomen. Hiermee sluit ik deze driedelige serie over kleuren af.

 

Overige kleuren: roze

 

Roze is een kleur die sterk verband houdt met rood. Het is ook de kleur van de liefde, maar dan op een wat zachtere manier dan rood.

Liefde, medeleven en genegenheid, maar ook kwetsbaarheid zijn thema’s van deze kleur. Heb je een hekel aan roze, dan heb je misschien behoefte aan meer liefde in je leven. Heb je een voorkeur voor roze, dan heb je misschien extra behoefte aan liefdevolle mensen om je heen.

De kleur roze is een tweede kleur die bij ons hartchakra past. Het is een kleur die troost geeft.

 

Overige kleuren: bruin

 

Als je graag met bruin werkt, ben je waarschijnlijk goed geaard, heb je een band met de natuur. Heb je een hekel aan bruintinten, dan ben je mogelijk niet toegefelijk. Het zorgt voor een gemoedelijk gevoel, thuis zijn, maar ook wijsheid.

Er zijn vele tinten bruin, die elk hun eigen gevoel met zich meebrengen. Donker bruine kleuren duiden op gezondheid, een band met de natuur. Lichtbruin kan wijzen op verval of dat je niet gezond bent.

Edelstenen in de bruintinten hebben een aardende werking.

 

Als alle kleuren samenkomen: wit

 

Voor sommige mensen is wit geen kleur. Het is juist het tegenovergestelde, als alle kleuren samenkomen, krijg je de kleur wit.

In een tekening kan wit wijzen op vernieuwen, maar ook op kennis en inzicht dat iemand heeft. Andere betekenissen zijn maagdelijkheid, dood of koude.

De kleur wit is een tweede kleur die bij ons kruinchakra past. Ze houdt verband met spiritualiteit en een hoger bewustzijn.

Witte edelstenen reflecteren alle kleuren, hierdoor versterken ze wat aanwezig is. Hierdoor kunnen ze ook de werking van andere mineralen versterken.

 

De tegengestelde kleur: zwart

 

Voor veel mensen in het westen is zwart de kleur van rouw. Ze vinden het een sombere kleur. Terwijl het wel een kleur is die iets extra’s toe kan voegen aan een tekening.

Zwart kan in een tekening laten zien dat iemand verdrietig is of depressief. Het is een kleur die angst en een dreigend gevoel aan kan geven, maar ook lef en moed aangeeft.

Zwart is niet een kleur waar iedereen graag mee werkt. Toch kan het zwarte houtskool juist heel fijn werken als jij niet lekker in je vel zit. Het is een heel licht materiaal om mee te werken, het kost daarom weinig energie. Wordt het je echt te somber? Neem dan pastelkrijt en kies 1 kleur die jou aanspreekt en voeg die toe. Zowel houtskool als pastelkrijt kun je ook heel erg goed uitsmeren op je papier. Door met je vingers te werken, heb je een direct contact met je werkstuk en met jezelf.

De kleur zwart is een tweede kleur die bij ons stuitchakra past.

Zwarte edelstenen kunnen negatieve energie wegnemen omdat ze alle kleuren absorberen. Daarnaast helpen ze je om zaken te gaan zien die eerst verborgen waren.

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Andere blogs in de rubriek creatief bezig zijn vind je hier.