Rhodoniet wordt ook wel EHBO-steen genoemd door zijn snelle werking als iemand iets akeligs heeft meegemaakt. Het maakt niet uit of je direct betrokkene bent of een getuige. Ze werkt bij paniek, verwarring, angst en bedreigende of gevaarlijke situaties.

 

Rhodoniet feitjes

 

Ook hier weer een Griekse en Latijnse oorsprong in de naam. Het eerste deel is Grieks, “Rhodon” betekent roos of rozengeur en “Rhodos” betekent roze. Het Latijnse deel komt van “itus” wat “hoort bij” betekent.

Een hele roze steen is een zeldzaamheid, je komt het meestal tegen in combinatie met zwart.

In de Oekraïne is dit de nationale steen, dat geldt ook voor de staat Massachusetts in Amerika.

Rhodoniet was al voor onze jaartelling in gebruik als siervoorwerp. Het is gevonden in sarcofagen of als reliëf in piramides van Egyptische farao’s. Meer recent is het door de Russische tsaren gebruikt bij gebruiksvoorwerpen en ook weer bij hun graven.

 

Werking van Rhodoniet

 

Het roze in de steen zorgt ervoor dat ook deze steen, net als de rozekwarts, op het hart werkt.

Zoals bij de inleiding al gezegd, dit is een EHBO-steen, ze zorgt voor kalmte en rust bij extreme gebeurtenissen. Hierbij zorgt ze ook dat littekens verminderen en wonden genezen. Op kleine wondjes of insectenbeten kun je deze steen neerleggen om de genezing te stimuleren.

Verdere werking vind je op het hart en de bloedsomloop, kan de bloeddruk verlagen. Het heeft een positief effect op maagzweren, botten en het gehoor. Daarnaast verbetert het je geheugen, waardoor het ook bij examenstress kan helpen.

Heb je last van grotere psychische wonden? Draag dan de steen bij je hart. Ze helpt je als je last hebt van mishandeling of afhankelijkheid en zorgt ervoor dat je voor jezelf op kunt komen. Ook bij geestelijke oververmoeidheid of onrust kan deze steen je helpen om tot rust te komen.

Ook bij ruzies kan deze steen van pas komen. Ze zorgt namelijk voor begrip, stimuleert het elkaar vergeven en vriendschap. Tegelijk zorgt ze ervoor dat ergernissen, tot woede en haatgevoelens aan toe, minder worden.

 

Waarom ik Rhodoniet in mijn praktijk heb

 

Als je niet geleerd hebt dat het oké is om je emoties te uiten, zoals bijvoorbeeld boosheid, gaat dat aan je vreten. Hierdoor kun je klachten ontwikkelen, waar ik je mee kan helpen om jezelf daarvan te bevrijden. Naar dat gevoel toegaan is altijd niet even fijn, weet ik uit ervaring. Deze steen kan je dan net even wat meer vertrouwen geven dat je hier wel mee om kunt gaan. Dat er een verbinding komt tussen lichaam en geest. Dit is de reden waarom je deze steen kunt kopen als die jou roept wanneer je bij mij in de praktijk bent.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/