Rozenkwarts is de steen van liefde, voor jezelf en voor anderen. Samen met amethist en bergkristal vormt het de gouden driehoek. Het is een hele zachte steen, die je al in de babykamer kunt plaatsen, maar in alle kamers kan het de energie kan verzachten. Kinderen kiezen daarom vaak voor deze steen, omdat die aansluit bij hun eigen energie.

 

Rozenkwarts feitjes

 

Deze steen kan, net als amethist, onder invloed van zonlicht verkleuren.

Net als de amethist is dit al een steen die bij de Egyptenaren bekend was. Ook de Grieken en Romeinen kenden deze steen al. Ze werden gebruikt om dingen uit te snijden, iets wat ook in het Verre Oosten wordt gedaan.

De naam rozenkwarts wordt echter pas 2 eeuwen gebruikt. Ze slaat op de roze kleur en heeft niet te maken met de roos.

Als je actief relaties wilt aantrekken of verbeteren leg dan een rozenkwarts rechts achterin de kamer, gezien vanaf de deur waar je de kamer binnenkomt.

Je kunt de steen op alle manieren reinigen.

 

Werking van Rozenkwarts

 

Roze is, net als groen, de kleur van het hartchakra. De rozenkwarts werkt ook direct op het hart, maar ook op de vruchtbaarheid en tegen duizeligheid.

Het is niet zo vreemd dat deze steen geassocieerd wordt met de liefde. Ze staat voor relaties met anderen, zowel op liefdes als vriendschappelijk niveau. Maar ook voor het zelfrespect en de acceptatie van jezelf of de liefde voor jezelf. In het verlengde hiervan zorgt ze voor openheid, medeleven met anderen en behulpzaamheid. Tegelijk kan het je helpen om je te kalmeren bij het verwerken van je eigen verdriet en trauma’s. Daarnaast kan deze steen je opbeuren als je je “down” voelt, ze verzacht je pijn en ze helpt je als je last hebt van angst.

Om deze redenen is dit een steen die je kan helpen als je bij mij komt om vanuit je gevoel oude emoties op te ruimen. Het helpt je dan om te veranderen en te vergeven. Je zult het vanzelf merken als dit de steen voor jou is, dan roept hij je.

Zoals deze steen afgestemd is, helpt de steen ook bij de volgende levensfase. Bij pubers zorgt deze steen ervoor dat ze zich kunnen ontwikkelen in de veiligheid van de jeugd. Volwassenen worden geholpen om weer terug te keren naar hun gevoel, weg uit het denken en doen, terug naar jezelf.

De rozenkwarts stimuleert je fantasie en creativiteit. Ze zorgt dat je open staat voor alle soorten van schoonheid om je heen.

 

Waarom ik Rozenkwarts in mijn praktijk heb

 

Het is een hele liefdevolle steen om je te ondersteunen. Ik doe mijn werk met liefde, maar ben niet bij jou als je thuis verder gaat met het thema waar we mee bezig zijn geweest. Als jij je aangetrokken voelt door deze steen, kun je die kopen en bij je dragen.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/