Seleniet is een van de twee stenen die ik in augustus 2018 vond voor in mijn praktijk. Zie hiervoor mijn blog “Edelstenen vinden jou.”  Over de Mangano Calciet heb ik een aparte blog geschreven. Ook privé heb ik deze steen, een om bij mij te dragen en een in de variant perzik seleniet als kleine bol op mijn slaapkamer. Deze licht oranje variant heeft een nog krachtigere helende energie.

 

Seleniet

 

De naam is afkomstig van Selene, de Griekse Godin van de maan. Net als maansteen heeft ze een positief effect op typische vrouwenkwaaltjes.

Seleniet wordt ook wel engelensteen genoemd. Het is een steen die ervoor zorgt dat je gemakkelijker in contact komt met de wereld om je heen. En dan speciaal met je engelen en gidsen. Daarnaast kan deze steen je helpen tijdens mediteren. De steen werkt op de bovenste chakra’s: het derde oog en kruin chakra. Maar eigenlijk werkt ze op alle chakra’s.

Deze steen is fijn om in mijn praktijk te hebben omdat die niet alleen mij helpt, maar ook de mensen die bij mij komen. Ze geeft inzicht en heft verwarring en emotionele blokkades op, ook helpt ze je om te aarden. Seleniet helpt je te ontspannen bij stress en oververmoeidheid. In huis zorgt deze steen voor een rustige sfeer. Dat is ook de reden waarom ik zelf de steen op mijn slaapkamer heb liggen.

Je hoeft een seleniet nooit te reinigen. Af en toen bij volle maan in het licht leggen is genoeg. En net als de Mangano Calciet kan die niet tegen water. Het is een steen die andere stenen juist kan reinigen en opladen. Op de pagina over edelstenen heb ik geschreven dat je niet zomaar verschillende stenen tegelijk bij je kunt dragen. Dit is een steen die je juist wel met andere stenen kunt combineren.

Seleniet is familie van albast. Soms wordt deze steen verward met bergkristal, deze steen is echter harder, hier kun je niet in krassen met je nagel. De heel heldere soort wordt ook wel Mariaglas genoemd.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/