De stenen om te aarden die ik in mijn praktijk heb zijn van links naar rechts op de foto Tijgeroog, Carneool en Landschaps Jaspis.
In deze blog ga ik kort op hun werking in, ze zijn net even iets anders. Daarom geldt ook hier dat je ze niet zomaar kunt combineren.

 

Steen om te aarden: Tijgeroog

 

Ik kwam zelf met deze steen in aanraking vlak voor een examen. Eigenlijk vond de docent dat ik beter geen examen kon doen.
Deze steen helpt je bij je studie omdat je dan gemakkelijker informatie kunt opnemen en met elkaar kunt combineren. Ze helpt je om het overzicht te bewaren, waardoor het fijn is om de steen bij je te hebben tijdens een examen.
Als je creativiteit vastzit, kan de steen je helpen om verder te komen.

Je energie kan verbeteren bij vermoeidheid. De energie van de aarde en zon worden samengevoegd. Je ontvangt spirituele energie en je blijft in contact met de aarde.

De steen zorgt ervoor dat je beter in balans komt en dat dit ook gebeurt met de hersenhelften. Je ziet bij moeilijke situaties beide kanten van de zaak, zonder oordelen. Je kunt de behoeften van jezelf en van anderen zien.
Ook heeft deze steen invloed op de fijne en grove motoriek.

Lichamelijk heeft deze steen invloed op verschillende onderdelen van ons spijsverteringsstelsel en de stofwisseling. Maar ze werkt ook op de luchtwegen en de bloedsomloop en de spieren en gewrichten.
Kinderen met astmatische problemen kunnen om die reden hier baat bij hebben.

Voor kinderen die gepest worden, is een Tijgeroog een steuntje in de rug. Ze worden aangetrokken door deze steen, hij geeft ze zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

 

Steen om te aarden: Carneool

 

Deze steen helpt bij bloedingen, zoals bloedneuzen, spataderen en aambeien. En bij de doorbloeding, denk aan koude handen en voeten. Daarnaast helpt het bij de zwangerschap, de menstruatie en bij de menopauze.

Carneool kan je ook helpen als je last hebt van je huid. Daarvoor kun je edelsteenwater maken en dat drinken. Tegelijkertijd helpt het bij klachten van de botten, spieren en gewrichten, zoals reuma of artritis.

Ze helpt je met in slaap vallen en doorslapen als je een steen onder je kussen legt. Verder helpt ze bij stressvolle situaties, ze maakt je weer kalm en doelbewust.

De steen kan je beschermen tegen de negatieve emoties van andere mensen, hierdoor kan het je beschermen tegen misbruik. Maar ook als je zelf last hebt van deze emoties kan deze steen je beschermen.

 

Steen om te aarden: Landschaps Jaspis

 

Een Landschaps Jaspis laat je sneller denken en stimuleert je fantasie. Daarnaast zorgt ze ervoor dat je beter kunt organiseren.

Ze gaat overbelasting tegen doordat ze beschermt tegen straling en negatieve energie. Maar ook als je uitgeput of erg moe bent, kan deze steen je helpen.

Bevordert de spijsvertering en kan je daardoor helpen bij het afvallen. Ze ondersteunt het immuunsysteem en de bloedsomloop. Hiervoor moet je de steen direct op het lichaam dragen. En dan mag je dat lange tijd doen, de steen werkt maar langzaam.

 

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/