Tijgeroog, de eerste steen waar ik kennis mee maakte. Mij hielp ze met het studeren voor een examen. Maar nog steeds vind ik het een fijne steen als ik even weer wat meer overzicht wil hebben. Gewoon even beter contact maken met de aarde. Soms heb ik liever een carneool of landschaps jaspis, waar ik in andere blogs over schrijf.

 

Tijgeroog feitjes

 

De naam van deze steen is niet zo heel mysterieus. Door de kleur en de strepen doet het denken aan een tijger. Deze strepen komen door de vezels in de steen.

Door het ijzer in de steen krijgt een tijgeroog zijn gele kleur. De blauwe variant wordt valkenoog genoemd of blauwe tijgeroog. Deze kan door roest geel kleuren. Als de steen door verhitting rood kleurt, wordt het stierenoog of rode tijgeroog genoemd.

Deze steen was al bij de oude Grieken in gebruik. Voor een beter humeur en om je zintuigen sterker te maken. Zowel in deze tijd als in de Middeleeuwen werd ze vaak gebruikt als bescherming tegen zwarte magie en negatieve invloeden. Daar kun je hem nog steeds voor gebruiken.

Nadat aan het einde van de 19-de eeuw grote hoeveelheden waren ontdekt in Zuid-Afrika , werd ook deze steen gebruikt als decoratie. Naast amuletten werden toen ook beeldjes gemaakt.

Ze werkt op de onderste drie chakra’s, waardoor je beter in contact kunt komen met de aarde. De werking op de zonnevlecht is het sterkst.

 

Werking van Tijgeroog

 

Kinderen worden aangetrokken door deze steen, ze geeft je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Kinderen die gepest worden hebben steun aan deze steen. Astmatische kinderen hebben hier ook baat bij.

Deze steen helpt je bij je studie omdat je dan gemakkelijker informatie kunt opnemen en met elkaar kunt combineren. Ze helpt je om het overzicht te bewaren, waardoor het fijn is om de steen bij je te hebben tijdens een examen. Als je creativiteit vastzit, kan de steen je helpen om verder te komen.

De steen zorgt ervoor dat je beter in balans komt en dat dit ook gebeurt met de hersenhelften. Je ziet bij moeilijke situaties beide kanten van de zaak, zonder oordelen. Je kunt de behoeften van jezelf en van anderen zien.

Lichamelijk heeft deze steen invloed op verschillende onderdelen van ons spijsverteringsstelsel en de stofwisseling. Maar ze werkt ook op de luchtwegen en de bloedsomloop en de spieren en gewrichten.

De werking op de zintuigen geldt nu nog steeds, met name de ogen en oren. Het zenuwstelsel heeft hier baat bij, zowel de fijne en grove motoriek kunnen beïnvloed worden.

Je eigen energie kan verbeteren bij vermoeidheid. De energie van de aarde en zon worden samengevoegd. Je ontvangt spirituele energie en je blijft in contact met de aarde.

 

Waarom ik Tijgeroog in de praktijk heb

 

Tijgeroog is een zachte en veelzijdige steen, heb ik ervaren. Omdat deze breed werkt, kan die je om verschillende redenen roepen. De redenen waarom de steen aantrekkingskracht heeft op kinderen, kunnen ook gelden voor volwassenen.

De steen kan je moed en kracht geven om je doelen te bereiken. Veranderingen vragen nu eenmaal om die moed en dan is een steuntje in de rug soms best fijn. Vooral als je hierdoor eerst in gevecht komt met je zelf en je daardoor aan jezelf gaat twijfelen. Daar helpt deze steen je doorheen.

Let op, edelstenen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor voorgeschreven medicijnen. Wanneer je hierin iets wilt veranderen, raadpleeg dan eerst je behandelaar!

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Alle blogs over edelstenen vind je hier.

Geraadpleegde websites: https://www.lichtpuntjekristallen.nl/ en https://www.spiritualgarden.nl/ en https://www.semoea.nl/