Welke creatieve materialen gebruik je?
Er zijn zo ontzettend veel materialen te koop, hoe weet je of je het juiste materiaal kiest?

In de eerste plaats is er een verschil in prijs en kwaliteit. Duurdere materialen zijn over het algemeen beter dan de goedkopere materialen. Toch is dat niet altijd het geval en het ligt er aan wat je ermee wilt doen.
Ten tweede kun je kijken of kinderen er mee werken of volwassenen.
En ten derde kun je kijken wie er mee gaat werken, is dat iemand die de energie niet kwijt kan of is het iemand die juist heel weinig energie heeft.

 

Welke creatieve materialen gebruik je wanneer?

 

De uitdrukking “Een kinderhand is gauw gevuld” gaat ook hier op.
Jonge kinderen kunnen het makkelijkste wat dikkere en kortere materialen gebruiken. In de winkels zie je deze ook vaak. Alleen zijn er soms wel veel kleurtjes beschikbaar. Een peuter heeft genoeg aan de primaire kleuren en misschien zwart. Dat kun je langzaam uitbreiden naar de secundaire kleuren en roze of vleeskleur om mensen te tekenen.
Worden kinderen wat ouder, kun je de standaard maat potloden en meer kleuren aanbieden. Het ligt er helemaal aan wat iemand fijn vindt werken. Mij doe je bijvoorbeeld nog steeds plezier met dikkere potloden.

Sommige materialen vragen weinig energie om te gebruiken. Die kun je ook goed gebruiken als je je somber voelt. Of wanneer jij je niet gehoord voelt over je klachten na een ongeluk.
Materialen die je dan kunt kiezen, zijn materialen die je met water gebruikt, of die van zichzelf al vloeibaar of luchtig zijn. Denk dan aan pastelkrijt, ecoline, waterverf.
Heb je of ben jij een overactief persoon met een enorme hoeveelheid energie die er uit mag? Kies dan voor bijenwasblokje of wasco, ook klei is dan een goede keuze.

Kleurpotloden zijn er in vele kwaliteiten. De wat duurdere potloden kun je goed gebruiken om zelf kleuren te mengen, dat lukt niet bij de goedkopere potloden. Als je een kleur wilt mengen, begin dan eerst met de lichtste kleur.
Voor pastelkrijt kun je wel goedkoper krijt kopen, daar maakt het niet zo veel uit.
Wanneer je een hobby ontwikkelt door creatief bezig te zijn, kun je altijd voor duurdere, kwalitatief betere materialen kiezen.

 

Wanneer je dingen in je werk ziet waar je meer over wilt weten

 

Wat ik heb bereikt, gun ik anderen ook. Dat is de reden waarom ik met mijn praktijk ben begonnen. Naast de techniek die mij geholpen heeft, heb ik mij verdiept in andere werkwijzen.
Ik kijk wat voor jou het beste is op het moment dat wij een afspraak hebben. Welke techniek ik ook toepas, je hoeft niet je hele verhaal van wat er ooit in je leven is gebeurd te vertellen. Ik ga uit van wat je nu, op het moment van onze afspraak voelt. Dat kan live, maar ook prima online.

Je kunt contact opnemen om eerst even kort kennis te maken of gelijk een afspraak in mijn agenda plannen.

De andere blogs in de rubriek creatief bezig zijn vind je hier.