Zorg voor zelfvertrouwen, als je vol angst of met zelfvertrouwen ergens naar kijkt, is een wereld van verschil. Het is bepalend voor hoe jij je voelt.
Wanneer jij bang bent voor de toekomst, dan leef je continu in de stress stand. Niet zo heel erg gezond, naast constante productie van stresshormonen, ondermijn het je immuunsysteem. Zeker nu de R in de maand zit iets om rekening mee te houden.

Kijk jij met vertrouwen naar de toekomst, dan heeft dat zijn weerslag op alle processen in je lichaam.
Natuurlijk, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want als je steeds meer klachten krijgt, ziet je toekomst er steeds minder rooskleurig uit.
En ik spreek uit ervaring, want ik had het vooruitzicht om binnen enkele jaren afgekeurd te worden.
Maar doordat ik met mijzelf aan de slag ging, kon ik steeds meer. Hoe meer ik weer kon, hoe minder bang ik werd voor de toekomst. En tegelijkertijd kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen.

 

Zorg voor zelfvertrouwen door aan jezelf te werken

 

Ik wist niet dat mijn opvoeding ervoor zorgde dat ik al die klachten kreeg waar geen medische oorzaak voor te vinden was.
Je, de symptomen werden wel bestreden, maar dat waren steeds meer dingen die ik moest gebruiken om er niet al te veel hinder van te ondervinden. En ondertussen kwam ik na elke ziekte of blessure niet terug op het niveau van net daarvoor.

Wat voor mij het omslagpunt was, was gek genoeg toch het verlies van mijn baan. En wat was ik toen bang om ook mijn huis te verliezen als ik geen werk kon vinden. Maar wie zat op mij te wachten met mijn klachten?
Ik kwam toen in aanraking met EFT, Emotional Freedom Techniques, ook wel tapping genoemd. Want ik droeg te veel mee om van een nieuwe functie een succes te maken, hoorde ik.

En zachte, maar efficiënte manier om opgeslagen emoties op te lossen en af te voeren. 
Niet door alles helemaal te herbeleven, maar door te benoemen wat je voelt als je ergens aan terugdenkt.

Ik merkte al heel snel een vermindering van mijn klachten en na enkele weken ook mijn omgeving. Want ik kon weer meekomen in onze sportgroep. Mensen vonden het leuk dat ze mij weer zagen lachen en ik er niet meer zo depressief uitzag.

Dat is een reden waarom ik met Leeg je rugzak ben begonnen en mijn motto “Maak van slechte herinneringen slechts herinneringen” past daarbij. Mijn logo sluit daar ook op aan, wat op het oude leven en nieuwe leven slaat, zoals iemand tegen mij zei.

 

Waar wacht jij nog op?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Klik op de link als je meer wilt lezen over je angst de baas.