Boosheid vasthouden, dat het geeft mij houvast, denken sommige mensen.
Als ze dat loslaten, dan vergeven ze de dader, maar wat hun is aangedaan, dat is blijvend. Daarom koesteren ze de boosheid.
Het tegenovergestelde is waar. Door de boosheid los te laten, verbreek je de banden met de dader. Dan heeft die geen macht meer over jou en dan kun jij je energie richten op zaken die er echt toe doen voor jou. Bijvoorbeeld om aan je herstel te werken en andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

 

Je boosheid vasthouden, is dat wat je echt wilt?

 

Je boosheid vasthouden kan je houvast geven.
Maar als je echt geen verbetering krijgt of juist een verslechtering van hoe het met je gaat. Wat wil je dan met je leven doen?
Wil je dan verbitterd door het leven gaan, niets leuks meer zien omdat je dat ook niet kunt?
En hoe is dat voor de mensen om je heen?

Boos zijn en blijven kost veel energie. Het levert je niets op, eerder het tegendeel. Mensen die niet meer bij jou willen zijn, omdat ze zomaar een woede aanval over zich heen kunnen krijgen, zonder dat ze weten waarom.
Je zet dan je relaties op het spel, misschien wel onbewust tot het te laat is.

 

Wat geeft jou houvast?

 

Een houvast in moeilijke tijden als er iets nieuws aan de hand is, is helemaal niet vreemd. Niemand zal daar vreemd van opkijken.
Maar wil je dat doen met iets negatiefs of juist op een positieve manier?

Door boos te zijn en blijven, niet alleen op degene die voor het ongeluk zorgde, maar ook op iedereen in je omgeving, ben je negatief bezig.
Hierdoor heb je ook meer hinder van je klachten. Je kijkt immers telkens naar wat je voelt en wat je daardoor niet meer kunt. Wat je aandacht geeft, groeit.

Kijk eens anders naar wat er is gebeurd.
Kijk naar de mensen die je helpen, of door dingen te doen of door er gewoon te zijn om naar je te luisteren. Waardeer hen, laat dat merken door “bedankt” te zeggen, het hoeft niet met cadeaus.
Deze mensen geven jou meer houvast dan je boosheid.

 

Het oplossen van boosheid vasthouden, geeft houvast

 

Nog beter is het om je boosheid op te lossen. Als jij jezelf bevrijd van alles wat je inslikt, ook aan onuitgesproken woede, dan help jij jezelf.
Je hebt minder last van je klachten, waardoor je meer kunt, hierdoor wordt het leven weer wat leuker en kijk je weer positiever tegen het leven aan.

Ik hoor dat mijn klanten al in de eerste afspraak veranderingen opmerken. Tijdens de sessie zie ik ze ontspannen en rustiger worden.
Het mooie is dat je de sessie zelf nog een keer over kunt doen, want je krijgt de opname.
Maar omdat ik met een techniek werk die je zonder mij kunt toepassen, kun je het ook doen als je ergens anders kwaad over bent.

 

Wanneer ga jij aan de slag?

 

 

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees al mijn blogs over boosheid loslaten.