De mening van anderen, hoe vaak deed mij dat geen pijn.
Soms hebben de mensen geen idee dat ze door hun opmerkingen, blik of lichaamstaal laten zien hoe ze echt ergens over denken. En dan houden ze geen rekening met het feit dat je dat kunt zien en horen. Dat ze daarmee mij pijn deden, of misschien was dat (onbewust) de bedoeling.

Aan de andere kant zegt het ook iets over degene die de opmerking maakt.
Dat die niet weet hoe om te gaan met de situatie en dus maar bot reageert om het eigen onvermogen te verbergen.
Of dat deze persoon echt geen begrip voor jou kan opbrengen en dat het tijd is om afscheid te nemen van elkaar.

 

De mening van anderen zegt niets over jou

 

Elke mening, dus ook je eigen meningen, zeggen iets over de persoon die de opmerking maakt.
Dat geldt dus voor alles wat jij hoort, het kan kloppen wat de ander zegt, maar het kan ook zijn dat jij je er helemaal niet in herkent.

Het kan een stuk onvermogen zijn als de ander over iets dat je vertelt.
Bijvoorbeeld wanneer je zegt dat je na maanden nog steeds pijn hebt die vanuit je been helemaal door je lichaam trekt. De ander kan dan zeggen dat jij je aanstelt, of dat jij je moet schamen om dat te zeggen, want je kunt toch nog steeds lopen.
Terwijl de werkelijkheid misschien is dat hij het ook vervelend vindt, maar niet weet hoe hij je kan steunen.

Er zullen ook mensen zijn die zeggen dat je dan maar dit of dat moet doen. Want bij iemand anders heeft dat ook geholpen.
Leuk bedacht, maar jij bent niet iemand anders. Dus voor jou kan iets juist niet werken of wel. Als het goed voelt voor jou kun je het proberen, als het niet oké voelt, niet doen.
En als je een tip of advies naast je neerlegt, is dat jouw keuze. Ook als de ander dan niet blij is dat je dit doet.

 

De ruimte voor een gesprek

 

Let eens op of iemand je vraagt of je iets hebt geprobeerd of dat iemand zegt dat jij iets moet doen.
Moeten is dwang, hoor je regelmatig.
In het woordenboek staat: verplicht zijn, nodig zijn, noodzakelijke geacht, willen. Kortom, een ander vindt dat jij geen keuze hebt om iets anders te doen dan zoals hij of zij zegt.

Een vraag of je iets geprobeerd hebt, geeft ruimte voor een gesprek. Daarin kun je uitwisselen wat de voor- en nadelen zijn, hoe iets precies werkt of wat het resultaat is dat je kunt verwachten. Er is gelijkwaardigheid tussen jullie.
Wanneer iemand anders vindt dat jij iets moet doen, dan wordt het eenrichtingsverkeer, van boven naar beneden. De mening van deze persoon is belangrijk, hoe en wat jij vindt, doet er niet toe.

 

De mening van anderen kan jouw overtuiging worden

 

Als een ander iets over jou zegt, en dat doet die vaker, dan kun je zijn mening voor waar aan gaan nemen.
Bijvoorbeeld als iemand zegt dat jij je niet moet aanstellen en je moet schamen dat je durft te klagen over pijn. Want iemand anders had een veel erger ongeluk en die zegt nooit dat ze pijn heeft, bijvoorbeeld.

Wanneer iets 3 x is gezegd, dan is die overtuiging een deel van onszelf geworden. We herkennen het niet meer als de mening van een ander.
Vooral als het een negatieve opmerking is, omdat die veel beter onthouden worden dan positieve dingen.
het is daarom belangrijk om te kijken of een overtuiging echt helemaal van jouzelf is, of dat het een mening is van iemand anders. Vooral als jij last hebt van deze overtuiging.

 

De overtuiging ombuigen

 

Je kunt deze overtuigingen loslaten met de techniek die ik gebruik.
Het voordeel hiervan is niet alleen dat je er geen last meer van hebt. Daar komt bij dat je meer zelfvertrouwen krijgt, waardoor je sterker in je schoenen komt te staan en een ander beter een antwoord kunt geven.
Doordat je de pijn weghaalt, ervaar je minder last van je klachten. Hierdoor zie je de wereld ook weer positiever, heb je meer plezier.

Mij is dat gelukt, ik heb veel aangeprate overtuigingen opgelost. Samen met een hele serie negatieve herinneringen.
Gevolg was dat ik van mijn klachten af ben gekomen en zelfs van alle medicijnen. Daardoor kan ik nu weer alles doen wat ik leuk vind om te doen. Zonder mij af te vragen of het wel goed gaat of dat ik een slechte dag heb en het niet kan.

 

Wil jij de negatieve mening van anderen ombuigen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.