De puzzelstukjes samenvoegen, jij hebt een aantal stukjes in handen, maar jouw behandelaren ook, samen vormen ze een geheel.

Je behandelaar heeft de kennis en beschikt over de onderzoek resultaten. Op grond van die twee zal er een behandelplan op tafel komen.
Maar jij weet als geen ander welke klachten jij ervaart en hoe jij je daarbij voelt.
Al deze brokjes informatie zijn de puzzelstukjes die samen het totale plaatje maken.

 

De puzzelstukjes samenvoegen tot een geheel

 

Alle betrokkenen hebben een of meer puzzelstukjes in handen. De kunst is ze samen te voegen tot een geheel vormen zodat jij de behandeling krijgt die tot de oplossing van je problemen leidt.

Dat lukt alleen als alle partijen naar elkaar luisteren en zeggen wat er speelt.
Wanneer iemand een bepaalt plaatje in zijn hoofd heeft waar je aan moet voldoen, dan werkt het niet. Op zo’n moment voel jij je ook niet gehoord. Zoals de revalidatiearts die mij vergeleek met iemand met de handen krom van de reuma in een rolstoel zat. Ik had een ongeluk gehad en het voorspelde herstel was niet uitgekomen, vandaar dat ik bij hem kwam. Hij had succes toegezegd, dat bleef uit, waardoor hij zei dat ik gefixeerd was op herstel.
Maar ook jij moet verwoorden wat er speelt, waar jij last van hebt en hoe je dat ervaart, welke gevolgen dat heeft op je dagelijks leven. En dat verwoorden kan lastig zijn, een lijstje maken of iemand meenemen met wie je alles al hebt doorgenomen, kan je dan helpen.

Als je nu echt niet durft om te zeggen waar je last van hebt, kan ik je daar vanaf helpen.
We gaan samen kijken bij welke situaties jouw keel dichtknijpt, want dat zijn de dingen die je niet kunt uiten. Daar gaan we mee aan de slag, zodat je kunt en durft te zeggen wat voor jou belangrijk is.
Dat kan iets zijn wat kort geleden is gebeurd, maar het kan ook ouder zijn, misschien zijn er wel meer soortgelijke situaties geweest. Het mooie van de techniek waar ik mee werk, is dat ook deze oude situaties gelijk opgelost worden. Als rokken van een ui pellen we alles af. Net zo lang tot je op dit gebied van slechte herinneringen slecht herinneringen hebt gemaakt.

 

Zorg jij dat je kunt zeggen wat je wilt zeggen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.