Door bergen en dalen gaan, als je pijn hebt, dan zie je vaak alleen de dalen. Zie je als een berg tegen dingen op. Maar dat kan ook anders. Al is het ook voor mij niet fijn om met gekneusde ribben te lopen. Toch herstel ik nu sneller dan voorheen.

Maar dan nog heb ik de neiging om mijn eigen herstelproces tegen te houden.
Een uitstekende steen, er achter blijven haken en na een paar rare passen languit op mijn buik op de grond liggen.
De afspraak 3 kwartier later gedaan, boodschappen doen om wat te halen tegen de zwelling.
En dan in een rustiger tempo de dingen doen en dingen laten vallen.
Afleiding zoeken in tv kijken (kookprogramma’s) in plaats van voelen en kijken wat de gekwetste lichaamsdelen zeggen. Niet gaan voelen en erkennen wat er door mij heen ging toen dat gebeurde.

 

Door bergen en dalen gaan afvlakken

 

Doordat ik best wel weet wat ik kan doen aan de fysieke problemen, kan ik het genezingsproces bevorderen. Ook heb ik mensen aan wie ik om raad kan vragen.

De ommekeer kwam een week later, op het moment dat ik de tijd nam om te kijken wat er echt speelde.
Voor een deel tijdens een creatieve workshop die al lang in de planning stond en waarbij ik met enkele dingen geconfronteerd werd.
En voor een deel doordat iemand aan mij vroeg in hoeverre ik wel aan de emotionele kant aandacht had besteed. Eigenlijk niet, de aandacht lag meer aan de praktische kant.

Toen ik mij die dag bewust werd van wat ik eigenlijk al deels wist, was dat een keerpunt in mijn herstel. 
Door te voelen en te kijken wat ik al kan besluiten in plaats van te wachten tot in mijn vakantie. Immers, diep in mijn hart weet ik deels al lang welke keuzes ik ga maken. En een daarvan werd nog wat duidelijker door een gesprek de dag voor de workshop. Maar er zijn ook nog keuzes die ik nog niet heb gemaakt omdat ze deels tegenstrijdig zijn. Dat is een nadeel van goed zijn in verschillende zaken en beide kanten erg leuk vinden. Dit zorgt ervoor dat ik op een kruispunt sta in mijn leven.

Op die manier kon ik de zaken wat meer in evenwicht brengen. Dat komt ook doordat ik zelf hulpmiddelen daarvoor kan inzetten. Als ik gewezen ben op een blinde vlek, kan ik zelf verder.
Voelen wat er speelt en luisteren naar je lichaam zijn daarin de twee belangrijke vaardigheden die ik heb geleerd.

 

Wanneer ga jij egaliseren?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Pijn kan je leven beheersen, lees hier mijn blogs over dit onderwerp.