Een tijdelijke verandering, zoals in de vakantieperiode, kan veel vrijheid geven, maar ook veel verplichtingen. Hoe balanceer je daar mee?

Vrijheid als je met niemand rekening hoeft te houden. Wanneer jij zonder overleg met wie dan ook kunt beslissen wat je wilt doen, wanneer en hoe.

Verplichtingen als je wel met anderen rekening moet houden. In overleg plan je dingen, soms iets waar jij behoefte aan hebt, dan weer iets wat de ander graag wil.
Maar dat wil niet zeggen dat het voor jou allemaal haalbaar is wat de ander wil. En omgekeerd kan de ander soms helemaal geen zin hebben in de dingen die jij wel kunt en daarom wilt doen. En in dat geval zijn het verplichtingen waar je aan moet voldoen.
Je kunt er voor kiezen om dagen te plannen waarop jullie samen dingen doen. Daarnaast plan je dagen dat je ieder je eigen ding kunt doen, alleen of met iemand anders.

 

Een tijdelijke verandering gaat zo weer voorbij

 

Als iets tijdelijk is, weet je vaak wel hoe lang dat gaat duren. Zeker als je het hebt over een vakantie, of de vakantieperiode.
De tijd dat de kinderen thuis zijn is 6 weken, maar als je pech hebt met 2 regio’s en 2 weken er tussen, is het totaal 8 weken. Waarvan je in het midden 4 weken iedereen thuis hebt. Dan zijn het in feite 3 verschillende situaties in 8 weken tijd en dat kan meer vragen dan 6 weken dezelfde situatie.

Afhankelijk van waar je woont, zijn er activiteiten waar je kind aan kan deelnemen, zodat jij nog wat dingen kunt doen waar je behoefte aan hebt.
Misschien zijn niet alle vriendjes tegelijk weg en kun je wat met de andere ouders afspreken, zodat jij tussendoor tijd voor jezelf hebt.
Of is een logeerpartij bij familie of vrienden een optie.

Wat je niet moet doen als dat allemaal niet gaat, is alles maar inslikken en goed vinden, ook als je dat niet goed vindt.
Op het moment dat je alle emoties maar inslikt, denkt je omgeving dat het oké is zoals het gaat. En dan heb je in de herfstvakantie en alle andere vakanties weer de tijdelijke verandering waar jij last van hebt.
Maar niet alleen dat, jij krijgt hier vroeg of laat klachten door. Klachten die je gemakkelijk kunt voorkomen als je weet hoe je ze gelijk weer kunt oplossen. Dat is iets wat ik mijn klanten leer, want voorkomen is beter dan genezen.

 

Hoe zorg jij dat je geen last hebt van veranderingen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb je net als ik geleerd om je emoties in te slikken? Lees dan al mijn blogs rond dit thema.