Goede raad is duur, soms betaal je er een hoge prijs voor. De prijs van een verbroken relatie, met je partner, familie of beste vriend(in) of goede collega.
Want als de ander de verwachting heeft dat jij alle adviezen dolgelukkig en vol dankbaarheid aanneemt en toepast, kan dat wel eens verkeerd uitpakken.
Voor jou zijn misschien niet alle adviezen en tips even praktisch toepasbaar. Of voelt iets voor jou niet goed en kies jij er daarom voor het niet te doen.
Als jij kiest voor jezelf, kan de ander zich beledigd voelen en dat kan ten koste gaan van jullie relatie.

Daarnaast speelt het een rol of iemand advies geeft nadat die jouw verhaal gehoord heeft. Dat de andere precies weet wat jouw hulpvraag is, waar jij op dat moment behoefte aan hebt.
Of is het iemand die je ongevraagd advies geeft, zonder eerst naar jou te luisteren en/of vanuit een eigen visie wat zegt?

Welke vrijheid heb jij om een advies niet of gedeeltelijk op te volgen?

 

Goede raad is duur, dat kan op verschillende manieren zijn

 

De relationele kant heb ik al genoemd, maar dan in verband met je omgeving.
Je hebt soms te maken met hulpverleners die adviezen geven. De een doet dat vanuit ervaring en vanuit zijn eigen visie. Een andere doet dat vanuit ervaring nadat ze jouw verhaal hebben gehoord en gecheckt of het goed begrepen is.
Ik heb met beide te maken gehad. Zowel in mijn omgeving als op het gebied van hulpverleners. En het heeft mij relaties gekost, in de familie en met een revalidatiearts.

Hij zei dat hij met steunzolen altijd goede resultaten behaalde. Die resultaten bleven bij mij uit en daar was ik niet blij mee. Want ruim een jaar eerder was mij al volledig herstel toegezegd, nadat ik uit het gips kwam. En daardoor kwam ik niet lachend de spreekkamer binnen, iets wat hij wel van mij verwacht had. Want mensen die in een rolstoel zaten, kwamen ook lachend binnen. Dus ik moest het maar zelf uitzoeken, want ik was gefixeerd op herstel, in zijn ogen.
De behandeling met bindweefselmassage stopte toen ook, die fysiotherapeut had dezelfde gedachte over fixatie.

 

Wat ging er mis?

 

Hij had een idee over hoe ik moest reageren. Aan dat plaatje voldeed ik niet, bleek tijdens de laatste afspraak.
Wat hij niet deed, was aan mij vragen waarom ik niet lachend binnen kwam. Of uitzoeken wat de reden was waardoor ik zo gericht was op herstel.
Hij trok daarom zijn handen van mij af, ik moest maar naar een psycholoog. Dat was niet de oplossing voor mijn problemen.

De oplossing kwam een paar maanden later, toen een sportarts zag dat de kuitspieren te kort waren. Hierdoor konden die hun pompfunctie niet uitvoeren.
De fysiotherapeut bij wie ik toen kwam, moest mij weer goed leren lopen. Want ik wikkelde mijn voet niet goed af.
Voor beide punten was geen aandacht geweest, dus mijn gevoel klopte wel dat er wat anders was.

 

Goede raad is duur, of toch niet?

 

Ik leerde weer op een goede manier te lopen.
Maar pas jaren later leerde ik pas dat alle klachten terug te leiden waren naar het inslikken van mijn emoties. Die wilden ook gehoord worden en pas op dat moment kwam ik van al mijn klachten af.
Nu loop ik als voor ik werd aangereden. Afstand of ondergrond maken mij nu niets meer uit, alleen of in gezelschap ook niet.

Het fijne was dat ik al na de eerste keer EFT verschil merkte.
Dat is een techniek waar ik zelf ook mee werk in mijn praktijk.

Niet alleen de klachten aan mijn been zijn verdwenen. Ook andere lichamelijke ongemakken zijn verdwenen, zoals hoge bloeddruk, uitslag op de huid, problemen met armen en polsgewricht. En na de vele menstruatieproblemen, ben ik zonder een enkel klacht door de overgang gekomen.
Het gevolg hiervan is dat ik weer alles kan van voor ik werd aangereden. Of eigenlijk kan ik beter zeggen toen ik jonger was.
Dit heeft er voor gezorgd dat ik weer plezier in het leven heb en ik meer zelfvertrouwen heb.

 

Wil jij mijn raad in het oplossen van je klachten?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Heb jij het gevoel dat je niet gehoord wordt? Ik herken dat en heb er meer blogs over geschreven.