Ik herken mijzelf niet sinds ik ben aangereden, ben ik iemand anders geworden.
Soms is het net alsof ik van een afstandje naar mijzelf kijk en dan lijkt het net alsof ik naar een vreemde kijk. Iemand die er wel hetzelfde uitziet, maar een heel andere energie heeft, niet meer lacht en vooral veel niet meer kan en zich daardoor zorgen maakt.

En toen ik met de oorzaak aan de slag ging waar dit door kwam, veranderde ik nog een keer.
En weer herkende ik mijzelf niet. Ik was namelijk een nog beter versie van mijzelf geworden dan ik voor mijn ongeluk was.
Eenvoudig weg door alles op te ruimen wat ik toen al 50 jaar lang had ingeslikt. Als vanzelf gingen verschillende dingen mee, waardoor ik ook af kwam van klachten van voordat ik was aangereden. Denk dan aan hoofdpijn en vaak verkouden en de naweeën van een hersenschudding als kind.

Weet je wat hier zo bijzonder aan was?
Ik heb niet eens mijn hele levensverhaal hoeven te vertellen.

 

Ik herken mijzelf niet, maar nu in positieve zin

 

Van alsmaar meer klachten en medicijnen, steeds somberder worden door de zorgen die ik mij maakte over de toekomst, veranderde ik in nog geen jaar tijd in een heel andere vrouw.
Mensen zagen mij weer lachen, ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Want ik was niet alleen van mijn klachten af, maar ook van alle medicijnen.
Ik word nu in de regel een jaar of 15 jonger geschat dan ik ben. Mensen geloven het niet, ik moet dan echt mijn geboortejaar geven.

Zonder mijn levensverhaal te vertellen, dat scheelt echt wel.
Maar je vraagt je misschien af wat ik dan wel heb gedaan. Ik ben aan de slag gegaan met alle emoties die ik van jongs af aan heb ingeslikt. Dat ik niet mocht huilen, niet boos mocht zijn, enzovoort.

Dat heb ik gedaan door alles los te kloppen en zo af te voeren.
Door te kijken wat ik nu voel als ik aan een herinnering terugdenk. Net zo lang tot ik geen reactie meer voelde ergens in mijn lichaam.
De emotionele lading had ik er vanaf gehaald en de energie stroomt weer vrijuit door mijn lichaam.

Mijn motto is daarom ook: “Maak van slechte herinneringen slechts herinneringen.”

 

Wil jij jezelf weer herkennen?

Laat hieronder een reactie achter wat jij gaat doen.

Je kunt gelijk een afspraak maken in mijn agenda.

Neem contact op als je eerst kennis wilt maken.

 

Lees verder als je meer wilt weten over hoe je depressiviteit kunt aanpakken.